FESYEN : maxi dress gaya datin norjuma & dian pelangi

Assalamualaikum & hye…

today nak cerita pasal maxi dress pulak… sekarang ni macam dah kembali ke zaman puluhan dulu. orang mula pakai balik skirt, maxi dress, baju kain cotton, kan3…

for me, i really love this style…old school, vintage, suke :) tengok ramai yang pakai skirt nampak ayu je, sopan…sebab longgar…tapi bila pakai tali pinggang tu, tetap menampakkan bentuk tubuh, kan? so kira cmne tu?huhu…tapi gaya ni cantik :( orang suke, tapi orang malu nak pakai camtu, sebab orang kurus sangat, dan sebab orang bukan jenis fashion addicted. so tali pinggang dan skirt tu dok berhabuk dalam almari jela,huhu…

next, jumpa pulak fashion maxi dress…owh, jatuh hati sekali lagi…comel sangat tengok orang pakai maxi dress…sopan je.ala-ala pakai jubah gitu.sweetnya!!! =)¬†

ni antara public figure yang menggayakan maxi dress ni

DATIN NORJUMA

Image

DIAN PELANGI

Image

and this one orang tak tahu siapa…sumber dari encik google

Image

sweet kan?sopan je…maxi dress orang pon dok berhabuk je dalam almari..saje suka2 buat koleksi..koleksi la sangat kan, padahal malu nak pakai,huhu…

dan ni pulak fesyen skirt

Image

gambar dari facebook MAXI DRESS

Image

gambar dari pakcik google, bukan dr fb RNR… korang boleh la jalan2 ke facebook¬†MAXI DRESS dan RNR COLLECTION untuk mendapatkan maxi dress dan skirt yang awesome ni :)

till then, c ya :)

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s