review: patch lace di baju kurung cottonku dan majlis pertunangan Ilah & Yoe

Assalamualaikum,

dulu orang ada cerita pasal projek patch lace kat baju orang kan..ingat x?kalau tak ingat sila scroll ke entry bawah ye. orang janji nk tunjuk baju tu bila majlis kawan prang dah selesai kan…ok, orang nk tunaikan janji orang la ni :)

orang sesaje je buat projek ni, sebab suke tengok baju2 yg ada border lace tapi nak beli tak mampu sob3 :( so dengan excitednya orang cari lace simple2 saje…asalnya nk beli material jenis kain, tapi tak jadi sebab memikirkan nanti susah nk gunting2. so orang amek yang jenis cam renda tu je…

gambarnya takde, dan tutorial pon xde…so orang tunjuk gambar baju tu je terus k…

tadaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Image

amacam?ok tak?bukan yang grey tu la…yang maroon tu la, ish3…nampak tak di kaki baju dan di lengan baju tu?heheh…di kaki baju tu orang tambah bunga 3D sket…bunga beli yang siap, orang tampal je…dok belajar bunga fabric flower asyik mengecewakan je, so letak yang dibeli je hahaha…

asalnya nk tambah beading, tapi mak dah warning jangan nak jahit manik pulak, dah sarat dah tu…hadoi, kuciwa la…tapi rasa macam nk jahit jugak hehehe…tengok tahap kerajinan la…tak janji…

di sini jugak orang nk ucapkan Selamat Bertunang pada Ilah dan Yoe (Yoe ke nama dia?)…semoga pertunangan ini berlanjutan ke jinjang pelamin, dan kekal hingga ke syurganya, amin…layankan lagi gambar sewaktu majlis pertunangan Ilah…chill =)

Image

Image

ngade nk tunjuk jugak cincin orang, stainless steel je pon hahaha…sentimental value tinggi tu hehe

Image

Image

Image

amacam ok tak ribbon rose orang?ribbon yang membalut kotak hantaran, pinjam jap untuk godek2 wat bunga, tak sangka pulak menjadi…loike!!!

p/s : dari dlu lagi ramai ckp rupa orang ngan Ilah ni seiras.ade iras tak?sampaikan family tunang dia pon tegur kami ade iras hehehe…yang penting kami tak sama :)

About these ads

One thought on “review: patch lace di baju kurung cottonku dan majlis pertunangan Ilah & Yoe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s