my DIY halfmoon shawl

Assalamualaikum,

baru2 ni one of my friend nak tengok macam mana rupa shawl halfmoon yang orang DIY sendiri tu. orang ingatkan orang dah upload dlm blog, rupanya belum lagi.so tunjuk jela shawl oren yang tak siap dimanikkan lagi tu hahaha…

so sekarang orang nak tunjuk shawl yang dah siap. bukan shawl oren tu, tapi shawl lain. malas taip panjang. ni dia shawl tak seberapa tu

Image

maaf takde gambar tudung saja, so terpaksa la upload gambar tuannya sekali hahaha…jangan pengsan ok…

actually bahagian atas tudung tu orang jahit lace sikit. saja buat lain dari yang lain. dah kata pon tangan gatal kan hehe. tudung plain dah ada, bermanik dah ada, so buat yang ada lace pulak. teringin nak buat yang 2 layer pulak lepas ni, tapi mesin jahit tu macam demam pulak. demam apa ntah lama sangat. nak orang baling dalam sungai belakang rumah kot?hahaha…

so, any comment?anyway, i really loves this shawl…

selamat mencuba :) 

About these ads

9 thoughts on “my DIY halfmoon shawl

    • if liza ada contoh shawl, boleh gunakan contoh tu…if takde, liza buat lakaran pada kertas yg besar (cth:kertas minyak) then potong ikut lakaran tu.lepas potong, angkat shawl dan tengok samada sama panjang ke tak…potong besar sikit pon xpe sebab nanti nak alter dia bagi jadi bulat elok…thats my advice la :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s