Archive | March 2010

masa untuk rehat

hallo 🙂
setelah 2 minggu aku bersakit kepala dengan mid term exam, kuiz, assignment dan tutorial yang berlambak2,akhirnya hari ni aku dapat rest…sbb aku xda kelas hari slasa,hehe…
bestnya…aku xnk pkir pasal assignment…tp da plak pbincngn assignment FAR ptg nnt…
xpe2,lepas bincang nnt rehat lg,hehe…
goodnite…rest in peace =)

setanggi syurga

awal malam tadi kami ada sambutan Maulidur Rasul kat dewan penginapan kami…waktu penutup majlis tu,kumpulan nasyid dewan penginapan buat persembahan nasyid…salah satunya lagu ni…lagu yang aku suka,tapi dah lama tak dengar…so aku niat nk balik cari lirik lagu ni…dan hasilnya aku kongsi kat sini…enjoice=)

Album : In-Team’04
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai terkurung dibasah tengkujuh
Kewangian aroma bunga
Tak menggugah keteguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar dan terlebur
Pada redup renung mata yang menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku melafazkan kata
Bicara hati yang mudah diterjemah
Betapa aku gerun pada teduh untuk bernaung
(Kerna awan itu rapuh)

Bahagia buat mereka
Yang bertemu cinta yang teragung
Yang membawa ke syurga hakiki dan abadi

Dendam tak marak menyala dan membakar
Oleh putih salju yang berguguran
Kerna dosa itu
Lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
Kerna ku pasti adanya pertemuan
Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan
Tak bertemu pengucapan

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Kata janjiMu…
Seharum setanggi syurga

Lagu: Manis Helma (Hijjaz Records)
Lirik: ITO Lara (Gurindam Entertainment)
Penerbit : Isman Isam
Penyusun Muzik : Along (Exist)
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd.

‘tentang seseorang’

Good afternoon =)

Hm…aku ditahap kebosanan yang teramat sangat…malam sok aku exam mid financial management 2, tp lum nk study lagi…lepas isyak nnti la aku study…

Aku tgah bengang pasal 1 hal…roomate aku…huh..aku pon xtau apa masalahnya ngn roomate aku tu…x bertegur ngn aku,aku tegur pon x berjawab,aku bg salam pon dia diam je…dah tu kalo dia nk kua dia xkn cakap pape kat aku…kot la nk bg salam kat aku ke..td plak dia nk kua p mana ntah, dia bg salam kat roommate aku yg sorng g je,siap sebut nama g…nampak sangat xnk ucap kat aku kn…cam hampeh je…yang lebih membengangkan,dia 2 budak skolah agama,xkn 2 pon xeti kot. Sem lepas pon cmtu, tp bila nk raya, bila aku bagi kad raya kat dia ok la sat…sem ni jadi plak.apa la masalahnya ngn minah ni. Aku xtau pe yang aku wat kat dia. Nk kata aku sakitkan ati dia,sembang ngn dia pon x.sengal2 ubi minah ni,buat aku menyampah…

Ada 1 story pasal dia..aritu waktu aku dia dok pilih skin untuk laptop dia,aku tunjuk skin warna pink…dia ckp lbh kurang cmni, ‘ei,xnk la warne pink’..ok fine,memang aku xpnah nampk dia ngn warna pink pon even majority ‘baju kurung’ dia warna merah…n tadi, waktu dia nk kua,dia pakai baju pink yang agak ‘kecik’. Smbil dok pusing2 depan cermin dia ckp xksh la kecik,sbb dia suka baju 2…aik,sejak bila plak suka pink ni?dan sejak bila pndai pkai baju2 kecik?manusia2…aku tgah makan wktu 2,aku sempat jeling2 jela…beg dia pon warna pink!hahaha…tahan jela nk gelak 2 ye cik nani =). len kali nk cakap 2 pikir2 dulu ye cik adik sengal…xtau la sejak bila dia bkenan ngn pink…sukati mu la,aku dah puas ati bila leh lepaskan apa yg aku rasa…sakit bila pendam,so kna la aku cita kn,kn3?

Kalo da cta baru, nnt2 la aku update ye…aku malas nk on9 internet yang lembap ni…da…