Tip hubungan cinta jarak jauh

cinta jarak jauh ada kalanya akan menjadi manis kerana pasangan akan saling merindui. ia ibarat jauh di mata dekat di hati. pasangan yang berjauhan akan merasa kekosongan dan saling merindui antara satu sama lain. Akan tetapi perkara ini tidak boleh dibiarkan terlalu lama kerana dikhuatiri rasa kasih, sayang dan cinta itu akan pudar.
Berikut adalah beberapa tips bagi membantu pasangan mempertahankan hubungan cinta jarak jauh :

1)Kepercayaan dan kejujuran
kepercayaan adalah keutamaan jika mahu hubungan ini berhasil dan terpelihara. Tanpa kepercayaan dan kejujuran hubungan akan berada dalam keadaan bahaya. Antara perlu percaya dan tawakal kepada takdir.

20Selalu Berhubungan
Komunikasi amat penting. walaupun tidak dapat berkomunikasi secara bersemuka atau secara langsung, anda dan pasangan masih boleh berkomunikasi melalui emel, surat ataupun telefon.
Ia penting bagi mengelakkan pasangan mengisi masa kosong yang ada dengan mencari teman lain. Pada mulanya ia mungkin sekadar mencari teman mengisi kekosongan, tetapi lama kelamaan mungkin akan muncul bunga2 cinta antara mereka.

3)Komitmen
Komitmen amat penting dalam perhubungan. Jika pasangan memberikan komitmen sepenuhnya dalam perhubungan, maka ianya berkemungkinan besar akan berjaya. Faktor jauh atau dekat sama sahaja, cuma apabila berjauhan lebih banyak cabaran yang akan dihadapi. Apapun ia terpulang kepada individu.

4)Jangan Letakkan Banyak Harapan
Setiap pasangan tentunya mengharapkan hubungan yang akan disusuli dengan kebahagiaan. Akan tetapi jangan meletakkan harapan yang terlalu tinggi kerana dikhuatiri akan mengalami kekecewaan yang tragis.
Akan tetapi itu tidak bererti anda tidak perlu meletakkan harapan, cuma jangan terlalu berharap terhadap hubungan cinta jarak jauh sebegini kerana ianya berisiko tinggi dan sukar berbanding cinta pasangan lain.

5)Kesetiaan
Perhubungan jarak jauh sebegini memerlukan pasangan mempunyai kesetiaan yang tinggi, bersungguh-sungguh serta ikhlas, atau jika tidak ia mungkin tidak akan berhasil.
Kebanyakan pasangan yang tidak sikap ini akan berpisah terutama melibatkan pasangan yang baru bercinta, kerana tiadanya ikatan antara mereka. Dalam kes ini, kebiasaannya lelaki lebih kerap berlaku curang.

6)Emosi
Jangan terlalu beremosi ketika berjauhan kerana faktor jarak dan jarang bersua muka akan menyebabkan anda berprasangka buruk dan mula mencurigai pasangan anda. Kawal emosi anda sebaik mungkin dan perlu berfikiran positif bagi mengelakkan pergaduhan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s