Archive | January 2011

problem…setel!!!

salam,
yehaa…masalah aku dah setel…itulah gunanya rilex dalam menghadapi masalah.. mujur tadi aku tenang je waktu baca msg dari dia.. xrasa nk marah2 walaupun badan aku sgt2 letih..

hm, bercerita ttg dia..dia msg aku awal malam tadi..dia tanya apa yang aku nak dari dia, dan dia ajak jumpa.tapi aku menolak. aku pilih untuk selesaikan melalui fon je.. aku ckp secara diplomatik, dan tak membentak2 ataupun marah dia (itu perasaan aku la, xtau dia rasa cmana). and bila aku ckp cmtu, panas diapon berkurangn kot, dan dia pon cakap elok2 dengan aku..

setelah beberapa msg,kami dapat cari penyelesaian. selalunya aku amat susah untuk ucapkan maaf, tapi kali ni, aku yang berkali2 ucapkannya. dan satu perasaan yang sangat manis dapat aku rasakan. ye, rupa2nya ucapkan maaf itu menenangkan kita. patut la si dia selalu mengalah dan pohon maaf pada aku, dan patut la dia cool je. memang aku sayang la kat cik abang tu,hehe..

eh, berbalik kpd cerita tadi. aku harap semuanya baik2 je. aku pilih untuk selesaikan masalah ni sebab aku taknak ia pengaruhi pengajian aku yang masih berbaki.aku takkan boleh belajar kalau sentiasa fikirkan masalah. so baik aku cepat2 selesaikannya. harap2 salah faham ni dapat dikurangkan di masa hadapan, amin…dan kalau boleh, xnk ada salah faham langsung.

okey la, setakat ni je dlu. kalau ada berita lagi tentang ni, aku akan update lagi. badan letih pergi picnic dari pagi sampai petang. mau rehat. jumpa lagi…

lama tak update

Salam,
dah lama aku tak update blog ni…dah sebulan lebih kot…hm, xde mood plak nak menulis skrg ni…aku update ni pon sebab nak legakan hati yang tengah gelora..bukan marah, tapi aku sedih jadi camni.pasal apa? hm, pasal sorang teman la. yang pernah jadi teman baik aku dulu..pernah? hm,kenapa aku gunakan perkataan pernah? dia bukan teman baik lagi ke?entah la…

kemarin aku saja la merayau2 dalam fb.. then tergerak nk tgok satu pic dia dalam profile pic..terkujat aku sebentar..rupanya banyak yang mereka2 bercerita dalam tu yang ada melibatkan aku. terasala jugak. dah la sememangnya aku terasa ngn dia, tetiba plak bleh dok bercerita pasal post aku dalam fb dia..kalau korang nk bercerita, kenapa tak cerita je dalam post aku tu? kenapa nk cerita kat profile minah 2?saja je wat aku baran..

then, aku msg la minah 2, tanya diorang nk kuar pukul bape..dorang plan nk g jalan2 kat TS..kawan2 aku dari perak turun kl utk smbut new year..tapi lepas apa yang aku baca 2, mood aku untuk outing dengan dorng terus hilang!!! bila aku bangkitkan pasal tu dengan dia, dia sekeras2nya menafikan maksud dia bercerita pasal tu untuk perli aku. habis tu kenapa ckp pasal tu di belakang aku?

aku bukanlah jenis yang suka maki2 org. aku taknak tambah dosa kering tu.. dosa sedia ada pun rasanya dah tak tertanggung..then, aku hantar msg kat fb dia. msg aku cuma 1 rangkap yeng mengndungi beberapa belas baris.. tapi bila dia balas tadi, 3 rangkap dengan berpuluh2 baris!!! wah, banyaknya!!! aku pon x sangka dia akan menulis sebanyaktu.. aku taknak cari pasal panjng2, jadi aku cuma balas satu ayat sahaja ‘silakan ckp pnjng2 lg’. hanya e2 yang aku balas.motif aku balas begitu sebab dia kata banyak lagi yang dia nk cakapkan, dan supaya dia termalu sendiri sebab dia ckp terlalu banyak..biarkan dia.kita tgok apa dia akan balas seterusnya..org yang salah ni yang selalunya banyak ckp, kn? we’ll see then..