mimpi yang tak berapa indah

Assalamualaikum,
hye all…
dah berapa hari tak update ye?hehe…malas nak bukak lappy, keja terlalu banyak…
dan disebabkan keja yang banyak tu, aku jadi keletihan yang teramat sangat beberapa hari ni..tapi aku memang takde kelas hari selasa. so aku gunakan kesempatan tu untuk berekat..em, sepanjang hari ni aku taktau pon aku buat apa. tup2 dah petang. aku cuba la tido.. dekat pukul 6.30 petang baru aku tido kot.. em, nak dijadikan cerita, waktu tido tadi aku mimpikan 2 orang lelaki. sorang adalah si dia, dan sorang lagi adalah dia yang jauh di perantauan…
mulanya begini..aku pergi date ngn F. F temankan aku beli barang. waktu tengah pilih barang tu, dia menghilang kemana ntah. dan waktu dia hilang tu, Al tetiba muncul. kami happy sangat. memang aku betul2 happy dapat jumpa dia, dan dia pun nampak sangat2 happy. kami sembang rancak. waktu tu jugak F datang, dan dia nampak aku sembang dengan Al. dan F sembunyi di belakang rak. mungkin dia taknak aku nampak dia datang, padahal aku dah nampak. tapi aku tak pedulikan dia, aku terus je sembang dengan Al. dan bila Al pusing belakang, dia nampak F. dia terus pergi sapa F, dan bersalaman. then dorang berdua hilang entah kemana.
aku pon terus beli barang, dan bawak ke kaunter bayaran. kat kaunter tu ada masalah dengan kad aku. petugas tu ckp aku tak boleh buat bayaran sebab aku bukan warganegara. What? aku bukan warganegara? hey, i’m a Malaysian!!! aku jadi takut sangat. waktu tu la F dan Al datang. F yang bayar denda untuk aku, sedangkan Al cuma membatukan diri. lepas semua setel, aku cepat2 bangun dari tidur, sebab aku takut sgt kalau2 ia jadi kenyataan. aku takut kalau betul aku dituduh bukan warganegara Malaysia.
bila terjaga dah dekat maghrib. tapi aku terus on lappy aku. aku terus tgok fb, samada Al dah balas msg aku atau belum. hm, dia belum balas. kecewa sikit. then aku bukak fb dia , tgok pic dia. dan aku nampak conversation dia dengan kawan2. hm, rupanya kawan2 dia tengah kenenkan dia dengan someone. perasaan aku? bertakung air mata, laju je merembes keluar bila baca komen2 tu. cepat2 aku capai bakul mandi, dan terus pergi mandi. aku nak hilangkan tangisan tu secepatnya. kenapa aku menangis untuk dia? apa sebenarnya perasaan aku bila baca tentang tu? kenapa aku excited sangat bila mimpi tentang dia. hm, semua tu cuma mainan iblis syaitan. nak melekakan aku, nak melalaikan aku.
aku cuba kuatkan diri. aku taknak terlalu sedih untuk sesuatu yang tak pasti. aku belajar menjadi kuat, menjadi tenang…
cuma ini untuk kali ni.. jumpa lagi lain kali…selamat malam…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s