sudah cukup menanggung duka

Assalamualaikum,
hye all…
niatnya nak buat entry pendek je, tapi scroll jela kebawah untuk tengok pendek mana,hehe…
semalam terlalu sibuk dengan assignment dan peperiksaan pertengahan semester, so aku letih sangat2. jadi aku terpaksa ponteng kelas petang ni untuk berehat. elok2 aku tido, dengar fon bunyi, ingatkan bunyi music player tu. tapi bila otak aku tafsirkan, rupanya phone aku yang jerit2…
halahai, sapa la kacau aku tido.bebal😦
usya number, sebab xde dalam contact list…owh, kawan lama rupanya…tetiba je call ni, dah balik outstation ke kedah ke?belum jawab panggilan dia, tapi otak aku laju je tafsirkan macam2..biasa la aku, otak aku memang cekap🙂
rupa2nya dia nak tanya pasal kawan2 lama kami jugak. dia ada baca satu etry kat fb, post tentang sahabat.. dalam entry tu, 3 orang budak geng kami berhujah. well, dorang cakap pasal tikam dari belakang. sahabat dorang tikam dari belakang. eh, kalau tak salah aku, yang rapat adalah kami bertujuh. tapi sapa yang tikam dari belakang tu. takkan aku kot?kawan aku pon tak habis fikir, takkan dia kot?
dah lama sangat kami tak jumpa. aku pon tak pernah buruk2kan dia pada orang lain, sebab aku memang takde apa2 masalah dengan dia. jadi sapa yang dia maksudkan, sebab si S dengan F ni macam ada masalah yang sama, dengan orang yang sama.
aku tak larat nak fikir.penat. aku dah letih nak melayan kerenah si S tu..she act like she’s the most perfect and best friend in da world. hm, terpulang la kat dia. kami yang berkawan dengan dia ni tau la sikap dia macam mana. korang boleh judge tindakan aku, tapi hati aku cuma Allah yang tahu. tapi semua tu bukan alasan untuk kita buat ikut kebahagiaan kita. kita ada batas yang perlu kita jaga, kita ada jalan yang perlu kita ikut, iaitu jalan Islam.
sometimes, i feEl like i can’t stand her anymore. tapi aku belajar menjadi kuat. itu dugaan hidup. itu cuma di dunia. kita sakit disini, tapi semoga kita bahagia di sana. aku sebolehnya taknak panjangkan lagi masalah antara kami. tapi tengok la nanti, sebab aku tak tau tahap kesabaran aku setinggi mana. buat masa ni, aku masih kuat🙂
hanya tu untuk kali ni. jumpa lagi lain kali…
da…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s