Cinta Pohon Sakura

Assalamualaikum,

post ni sebenarnya takde kaitan pon dengan cintan-cintun ye, hehe…saja je letak nama tu, sebab dah jatuh hati dengan bunga sakura!!!

sekarang ni rasanya musim bunga sakura, sebab orang ada tengok buletin utama TV3 tunjuk baru-baru ni. tapi orang tak tahu la kat negara mana. Maklumlah, tak pernah jejakkan kaki ke luar negara, huhu…

bagi orang, bunga sakura ni sangat cantik. waktu bercuti ke KL awal tahun lepas, ada pokok bunga sakura artificial yang sangat besar dekat Times Square. cantik sangat3…. wah…orang pon apa lagi, bergambar semahu-mahunya la,hehe…

orang memang suka bunga. jadi bila jumpa bunga, rasa macam taknak balik, nak je duduk situ tengok bunga-bunga tu. tapi orang bukan minah bunga ye,hehehe…

ok, ni gambar2 pohon sakura dan bunga sakura… sumber dari pakcik Google,he

Image

Image

Image

ni pulak gambar orang dengan one of my bestie dekat Times Square awal tahun aritu…

Image

cantik tak, cantik x???

yela, orang memang tak cantik, sakura tu yang cantik. orang selebet je,huhu… selebet pon ada jugak yang ckp comel,hehehe

sebenarnya tujuan post ni bukan nak cerita pasal sakura pon. orang nak cerita pasal musim bunga di UUM ni. nah, tengok gambar dulu

Image

nampak tak bunga kuning sepanjang laluan tu? kualiti gambar tak berapa jelas sebab orang set kepada VGA je. dan lagi satu disebabkan orang amek gambar waktu tengah bawak moto. bahaya kan? tapi sanggup demi bunga yang cantik ni.

orang tak tahu apa nama pokok ni, dan bunga ni. tapi warna dia sangat cantik. bila bunga2 ni ditiup angin, dan jatuh menyembah bumi, suasana dia macam kat luar negara tau,hehe…love it❤

sesiapa yang tahu nama pokok ni, bgtau orang ye. orang nak sangat tau,huhu…

ok, c ya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s