Archive | April 2012

dilema annual grand dinner!!!

Assalamualaikum,

semaknya blog ni!!! semak lagi kpala ceq,huhu
baru tahu hari rabu ni, 2 mei, ada annual grand dinner dpp kami,huhu
theme dinner tu : glamour…
aloh, mana ceq pandai nk glamer2 ni…ceq ni simple pimple ja,hu…
dalam otak belum ada byk perancangan…yang ada cuma perancangan untuk pakai maxi dress macam ni

Image

atau cmni

Image

huhu…help me!!!

rasa macam malas je nk p dinner tu.tapi memandangkan orang dah final sem, xkn xnk p kot??? and orang dah bayar untuk dinner tu okeh!!!

dilema, dilema…hoho

Advertisements

LIRIK : pelengkap hidupku by Eren ft. Romi

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

 
Image
 
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari
 
Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu
Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
 
Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu
Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia 

sumber : http://justadhablog.blogspot.com/2011/01/lirik-lagu-pelengkap-hidupku-by-eren-ft.html#ixzz1snhvVjHf 

idea untuk pelamin

Assalamualaikum & hye…

bulan ni orang jadi sangat malas nk update…entah kenapa kemalasan yang teramat sangat, ditmbah dengan assignment yang berlambak2 yang perlu disubmit by end of this month, lagi la tak sempat orang nak layan blog ni. but thanks for all readers, silent readers, silent followers and also haters yang sentiasa ada,hehe…

kali ni orang nak cerita tentang pelamin yang orang suka…jom terjah

1) by Azika Collection

Image

orang sangat suka hasil kerja Azika Collection. sangat cantik. ni antara pelamin simple yang orang suka…maklumlah, orang tak suka yang over sangat.

2) by Rins Suzana

 


totally n love with this dais ❤ ❤ <3….rasa macam nak DIY ye…besi tu boleh tempah…langsir tu senang je…then sewa kerusi je…bunga pon boleh DIY…kan3…cantik la…adoi…sesuai ke buat dlm rumah org yg kurang pengcahayaan tu,huhu…
berbalik kepada cerita Rins Suzana…orang byk baca tentang dia…seorang yang cekal…sampailah sekarang dia berjaya…semoga terus maju…

3) by Arif Noor

cantik kan? orang memang suka pelamin yang banyak bunga…orang kan suka bunga,hehe…nak buat garden wedding tak mampu kan, so artificial flower camni pon ok…tp org prefer to use fresh flower. segar. kosnya memang la lebih tinggi. tapi kalau puas hati apa salahnya kan…
apa pon, ni cuma perancangan. yang baik tu datang dari Allah. yang buruk tu dari kita sendiri yang tidak sempurna ni…

tu je untuk kali ni…tata…

10 ciri wanita yang perlu dihindari oleh lelaki

Image

 

Ayuh lelaki!! bangun dari lamunan dan jangan sengaja membuang masa dengan melayan kerenah sesetengah wanita yang hanya pandai bermain kata. belajar dari pengalaman. Selidik, teliti dan kaji betul-betul sebelum membuat keputusan untuk memilih pasangan hidupmu. Awasi 10 ciri-ciri wanita mengapa perlu di hindari.

1. Wanita Feminis
Wanita yang tersenari dalam golongan ini beranggapan bahwa seglanya penyakit dalam masyarakat berpunca dari lelaki dan mereka mendabik dada kononya wanita adalah makhluk paling mulia. wanita yang mempunyai nalusri seperti ini selalu ebrfantasi dan memberi layanan yang cukup buruk kepada lelaki. kamu boleh cuba untuk mengenali wanita jenis ini dengan mudah melalui sifat anti lelakinya yang tidak berkesudahan

2. Wanita kaki kikis
Wanita ini hanya mahukan wang kamu semudah mereka mendapatkan ABC. Wanita pengikis ini memerlukan maintenance yang tinggi. Mereka mengharapkan lelaki menaja keseluruhan kos hidupnya dengan alasan mereka hanyalah wanita. bagi golongan ini. lelaki mesti membayar makan minum, percutian, bunga dan perhiasan diri mereka dan mereka seolah-olah tidak pernah rasa bersalah mengikis harta benda lelaki. mereka di saluti emas, jadi lelaki perlu membayar harga yang setimpal dengannya.

3. Wanita berangan
Kelompok wanita jenis ini hidup dalam dunia penuh fantasi dan angan-angan seperti dalam layar perak atau cerita dongeng. Setiap malam mereka akan menghabiskan masa membaca novel atau menonton filem dan berkhayal atau berangan mengenainya. Kadang kadang imaginasi. mereka tidak berpijak di bumi nyata. mereka mahu di layan seperti seorang puteri raja dan di belai manja persis seekor kucing parsi sepanjang masa

4. Wanita ilusi
Golongan ini hampir sama dengan wanita yang suka berangan tetapi dalam sudut lebih gelap. Mereka ini seperti mayat hidup iaitu seseorang yang pernah terluka pada masa silam dan cuba melalukan sesutau untuk membalas dendam serta sabotaj perhubungan masa kini. perhubungan kamu dan wanita ini akan menjadi satu tragedi kerana pada mulanya dia akan menunjukkan minat yang membuak-buak tetapi dalam masa yang singkat dia boleh lenyap begitu sahaja dan cinta ini akan berulang dan terus berulang

5. Wanita Perasan bagus
Sama mcm wanita feminis, wanita jenis ini juga tidak sukakan lelaki. Mereke mengeji golongan lelaki dan sentiasa menyalahkan lelaki dalam segenap perkara. bagi wanita perasan bagus, tidak ada satu pun perkara yang baik mengenai lelaki. teruk, kejam, tak berhati perut dan perosak makhluk, itulah andaian mereka. Perasaan mereka sentiasa mendidih terhadap lelaki dan kemarahan mereka boleh diibaratkan seperti letusan gunung berapi

6. Wanita keliru
Pada permulaannya semua kelihatan cukup sempurna dan wanita ini mampu melayan lelaki dengan cukup baik. tetapi kebimbangan dalamnnya lambat laun pasti akan terserlah. lama-kelamaan dia akan menelefon kamu 10 kali sehari bertanya soalan yang remeh-temeh mengenai hubungan kamu berdua. Mereka sentiasa ragu0ragu dengan penempulan dan daya penarik tersendiri yang di miliki. Dia selalu bimbang kamu akan angkat kaki dan mencari wanita yang lebih daripadanya

7. Wanita terdesak
Matlamat wanita golongan ini hanya satu iaitu berkahwin dan mahukan seks. Dia tidak kisah jenis lelaki dan apa perkerjaannya, asalkan apa yang mereka mahukan dapat dipenuhi segera

8. Wanita tamak haloba
Wanita ini penuh dengan helah dan tipu muslihat. pada awalnya dia hanya mengikut apa sahaja permintaan dan syart kamu. Namun apabila hubungan antara kamu sudah terlalu intim ataupun apabila kamu sudah berkahwin dengannya. barulah taringnya mula keluar. Dia menjadi begitu tamak haloba dan dia akan cuba membolot harta kamu dengan apa cara sekalipun.

9. Wanita penggoda
Biasanya kamu boleh mengesan wanita jenis ini dari jauh lagi kerana dia akan cuba memikat kamu dengan apa cara sekalipun termasuk menggunakan unsur seksual. Biasanya sasaran mereka adalah warga emas. lelaki gatal dan ada kalanya mereka menggunakan keseksian mereka untuk memancing lelaki seperti lebah menghurung madu

10. Wanita QC
Wanita ini akan menjajah setiap inci kehidupan kamu. DIa akan tentukan apa yang akan kamu pakai, makan. kemana perlu pergi dan segala-galanya. Dan apabila kamu cuba pertahankan hak kamu, dia akan mula menangis, meraung, mencebik atau menggunakan segala taktik wanita sehingga kamu mengalah dan menurut kehendaknya

wedding checklist / to-do list

Assalamualaikum & hye…

for those yang nak kahwin especially for b2b out there, here are some guidance about the to-do list for your big day.

 

One Year Or More Before Wedding

1. Announce your engagement to family and friends
2. Introduce both sets of parents, if you have not already
3. Select a wedding date, time a possible alternate date
4. Determine the style, size and degree of formality of your wedding
5. Reserve the ceremony site.
6. Plan the reception and book location as soon as wedding date is set.
7. Hire a caterer, if not included with reception site. Discuss menu.
8. Discuss how expenses will be shared with all relevant parties
9. Enjoy your engagement party
Image
 
Nine To Twelve Months Before The Wedding
 
1. Reserve your photographer and video-grapher
2. Choose the musicians, soloists and review music selection for ceremony/reception
3. Determine the number of guests for your family, his family, your friends, his friends and their friends
4. Shop for your wedding dress and accessories. Schedule fittings and delivery date when buying or ordering
5. Select a travel agent and start planning for your honeymoon
Six to Nine Months Before the Wedding
 
1. Select and order bridesmaids dresses and schedule fittings and delivery date.
2. Select and reserve florist and discuss color scheme.
3. Begin shopping for the formal wear for the groom and male attendants.
 
Four to Six Months Before the Wedding
 
1. Check requirements for blood tests and marriage licenses in your state.
2. Make an appointment for an exam with your doctor and dentist.
3. Select and order wedding rings.
4. Ask both mothers to coordinate and select their dresses.
5. Complete your guest list. (There should be no abbreviations).
6. Order invitations and stationery, such as direction cards and wedding programs.
7. Purchase gifts for wedding attendants and look for favors for guests.
8. Select baker and order wedding cake and groom’s cake.
9. Finalize honeymoon details and make reservations.
10. Ensure that all bridal attire has been ordered.
11. Experiment with hairstyle and cut, if your doing your own hair.
 
Two to Three Months Before the Wedding
 
1. Reserve accommodations for out-of-town attendants and guests.
2. Choose the men’s wedding attire. Be sure the sizes are correct.
3. Mail invitations six weeks before the wedding.
4. Assist the groom’s mother with making reservations and finalizing rehearsal dinner details.
5. Finalize details with florist, photographer, videographer, musicians and baker.
6. Set the date and time for the rehearsal with the officiate.
7. Choose a responsible person to attend to your guest book.
8. Make an appointment with hairdresser and makeup artist, if you are to have it done for you.
 
Four to Six Weeks Before the Wedding
 
1. Invitations should have been mailed out by now.
2. Get your blood test
3. Have your final wedding dress fitting.
4. Purchase a gift for your future spouse.
5. Finalize decor, food and beverage menu with the caterer.
 
Two to Three Weeks Before the Wedding
 
1. Finalize a time schedule of the day with your wedding consultant.
2. Contact guests who have not returned respond cards.
3. Order travelers checks for honeymoon, if needed.
4. Pick up wedding rings; check to make sure they fit and engraving inscriptions are correct.
5. Meet with photographer. Give him/her a list of special events or props you want in the videotape.
 
One to Two Weeks Before the Wedding
 
1. Write or have calligrapher do the place cards or a reception seating chart.
2. Provide the caterer with the final guest count and seating arrangements.
3. Confirm honeymoon reservations, pick up tickets and travelers checks.
4. Assign tasks for your wedding day; written out for each wedding party attendant.
5. Pick up wedding attire and make sure everything fits properly.
6. Relax and enjoy your special day!
 
for me, orang suka buat budget untuk semua tu. lebih mudah kita nak tgok berapa total budget yang diperlukan supaya kita tak terkurang or terlebih budget.
kalau nak buat checklist yang disertakan dengan budget, boleh buat macam ni
 
Image
 
semoga bermanfaat untuk kalian dan juga untuk orang =)

wedding dress

Assalamualaikum,

currently fall in love with this wedding dress…

Image

angan-angan jela nak pakai dress cenggini…takkan jadi nyata pon..

ok bye