masa untuk ubat!!!

Assalamualaikum & hye…

few days ni rasa x sihat, rasa something ada dalam tekak ni. macam ada rambut menari-nari dalam tekak orang,huhu…sungguh tidak selesa k.bila rasa macam ada rambut tu, rasa geli je tekak orang, so orang asyik batuk je. bila dah selalu batuk tu, tekak jadi perit.

ingatkan dalam 3-4 hari akan ok. tapi tak ok jugak. dan akhirnya terpaksa la menapak pergi PKU (Pusat Kesihatan Universiti), huhu…

masuk je PKU ada sorang foreingn student (yang sangat hensem) berdiri di kaunter pendaftaran ckp dekat orang, ‘TUTUP’. orang apa lagi, frust la,huhu…tetiba dia gelak… dah tau dah dia sengaja kenakan orang,huhu…malu je buat muka frust tadi😦

then jumpa doktor, sembang2 sekejap. doktor ckp kena jangkitan kuman, huhu…dan tu yang buat ketidakselesaan pada saluran tekak tu,huhu…bila orang tanya banyak2 doktor tu mcm nak marah je😦

hm…ni ubat2 yang doktor bagi

Image

cephalexin 250mg 30 bijik!!!

Image

deco syrup untuk batuk

Image

dequadine lozenge

dan

Image

H-CORT ointment…ini ubat gatal…orang yang request ubat ni dari doktor sebab orang ada masalah gatal-gatal kalau berpeluh teruk…cuma sebagai simpanan…bila gatal-gatal baru guna…

tu je untuk kali ni…

c ya…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s