kembali seperti dulu…

Assalamualaikum,

sesiapa yang rapat dengan orang akan tau masalah orang dengan 1 of my ‘ex’-best friend…disebabkan masalah kami tu, orang totally changed! daripada gadis yang periang jadi seorang yang murung, yang tak suka bergaul, yang lebih suka menyendiri even dengan roomate sendiri. orang tak salahkan sesiapa, itu pilihan orang. orang jadi macam tu sebab orang taknak lukakan hati sesiapa lagi.

Sejak kebelakangan ni, ramai yang tegur orang ni ceria, cakap banyak, hyperactive and macam2 la. i was shocked! betul ke tu yang dorang nampak?orang tak sedar pon. but for me, tu satu perkembangan yang positif la kan, sebab orang dah dapat balik diri orang yang dulu, seorang yang periang. bila ramai cakap macam tu, memang orang happy sangat2. .dalam 4 tahun ni, encik sayang pon dah banyak kali tegur, senyuman orang dah tak macam dulu, tak ikhlas macam dulu. yes i know that. macam mana orang nak senyum kalau orang masih fikirkan hati seorang kawan yang orang lukai?setelah 4 tahun orang bertindak kejam dengan diri sendiri, sekarang orang dapat gembirakan diri sendiri, alhamdulillah…

em,orang harap orang akan jadi nani yang dulu semula, yang boleh ceriakan diri sendiri, dan juga orang lain. dan orang harap, my ‘ex-best friend’ tu takkan muncul lagi dalam hidup orang, serang2 orang. kalau dia muncul sekalipun, orang harap perkara lama takkan berulang. tapi sorry to say, kepercayaan orang pada dia sekarang dah senipis kulit bawang, sangat nipis, dan tiada lagi rasa sayang pada dia macam dulu…i’m so sorry friend😦 i’m looking for myself, just like yang awak mahukan dalam hidup awak…dan orang gembira dengan life orang sekarang. so orang harap awak takkan musnahkannya sekali lagi. dan orang doakan awak bahagia.

Image

ni zaman muda-muda dulu,hehe…sekarang dah tak berapa muda🙂 doakan orang terus bahagia, menjadi anak yang solehah, hambaNya yang taat, dan juga isteri solehah, ececece,gedik.hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s