Tutorial : Paper Quilled Butterfly (Quilling Technique)

Assalamualaikum & hye…

bila blogwalking, orang tertarik dengan quest book yang menggunakan teknik paper quilling. sweet kot, kreatif je…so orang pon cuba la google teknik2 quilling di Youtube. senang je rupanya…1st try agak tak menjadi sebab orang potong kertas tu terlalu besar. nama pon 1st try kan, mana la ada quilling paper dan sewaktu dengannya tu…

dah bape lama orang tinggal pasal quilling tu, tetiba hari ni tergerak hati nk cuba buat lagi, dan cari tutorial untuk korang. orang punya quilling tak cantek, so pinjam hasil kerja orang lain jela,hu…

ni contoh questbook yang menggunakan teknik paper quilling

Image

santek tak?sangat santek kan?orang tak mampu la nak order questbook ni,sob2. maklaumlah, semuanya kene bajet, orang kan student lagi,huhu…so kene la belajar dan buat sendiri, tu pon kalau rajin nk letak questbook nanti. maklumlah orang dok kampung, sapa la nk conteng questbook orang nanti kan?ye dok,huhu

ok, ni tutorial untuk korang. susah payah orang print screen, paste, dan crop semula tau,hu. credit kepada redtedart.com…jom kita buat paper quilling!!!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Image

Image

senang je kan?mudah nak faham…selamat mencuba🙂

p/s: sape nk copy gambar2 ni kasik la credit pada orang pulak. penat tau dok print screen, hu…hehehe🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s