shopping rayaaaaa

Assalamualaikum,

tinggal seminggu je lagi nak raya. orang ramai dah mula berpusu-pusu keluar untuk shopping barangan raya. seronoknya..,.untung la mereka2 yang punya gaji, yang dapat bonus, yang ada cuti hu…orang ni pegi keje, balik keje, dok umah…hilang terus mood nk shopping memandangkan masa rehat pon tak cukup, praktikal takde elaun, biasiswa belum masuk😦 arghhhh, geramnya…

raya kali ni macam raya paling simple, persiapan pon simple…tangan gatal dok survey tudung chiffon 3 layer kat blog dan web. tapi nak beli tu tak termampu sob3….tak pe la, takde rezeki lagi untuk raya puasa ni. insyaAllah kalau ada mood raya haji nanti boleh la orang shopping tudung tu untuk raya haji nanti…untuk raya puasa ni pakai je tudung bawal 1 RM10 hehehe…ayah bising suruh beli tudung elok2 sket untuk raya puasa ni… maaf la. takde mood, duit takde😦

memang betul2 takde mood untuk raya kali ni. baju raya tak siap lagi. actually dah siap, dah bayar dah pon. tapi hasilnya tak memuaskan hati. baju senget benget, kain singkat sebelah, macam2 lagi la…bila orang complaint, tau plak tailor tu jawab memang salah buat. dah tau salah buat tu alter la terus, takkan nk tunggu customer complaint. memang frust la. nak beli baju readymade memang tak mampu la. nak beli tudung pon tak mampu, apatah lagi baju kan sob3…

takpe la, dugaan berpuasa. kalau baju tu tak elok jugak, pakai je baju lain. redha je. malas nak kecoh2. dia nak ambik upah buat baju tu pon dah besar rahmat. tapi frust sebab dah lewat sebulan dari waktu yang dijanjikan. tak sempat pon nak jahit manik2 kat baju tu…frust!!! sabar jelah…

ok la, lain hari orang update…c ya…

p/s : ni tudung yg orng nak tu…da sesapa nk hadiahkan x hehe

2 thoughts on “shopping rayaaaaa

    • itu sy panggil jahit tepi halus..awak bgtau pada org kedai jahit, dia akan tahu…tapi sy x pasti la tailor panggil apa. tapi kalau ckp dengan tailor suruh jahit tapi halus pun dia akan faham🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s