hujan :(

Assalamualaikum,

hye there…

dtg keje hari ni dengan mood tunggang langgang…sebabnya?banyak sebab sobs😥

balik keje semalam tengok pakcik tengah membakar majalah…ok, positir…maybe cuma majalah di tingkat bawah.. masuk je bilik, tengok di kepala katil, OMG!!! habis semua majalah dah takde…sedihnya…kenapa dibakar. itu bukan malajah hiburan. itu majalah informasi.majalah DARA, MINGGUAN WANITA, NUR, semua dah takde…sedihnya…tapi tetap sabar *positif*

pagi tadi waktu nak pegi keje, cari  mak di atas, di bawah, tapi takde. rupanya mak di luar rumah. dah pelik dah kenapa hujan2 pun mak keluar rumah. then mak bagitau lagi 1 berita sedih. my baby rabbit, Alvin dah hilang😦 semalam pakcik orang kurung my cat dalam rumah rabbit tu, sebab cat tu nakal sangat. tp dia redah jugak pintu tu sampai terbongkang. si Alvin tu pulak pantang tengok orang datang dekat rumah dia, cecepat je dia p tunggu depan pintu nak keluar. ni apatah lagi bila pintu dah terbongkang terbukak tu kan. lagi la cepat dia keluar.

oh Alvin, kemana kamu pergi. risaunya dengan kamu. kalau kawasan rumah tu kecik senang la nak cari, ni kawasan besar dan tak berpagar. Alvin, balik la, i miss u, risau sangat ni. Alvin, balik la😦

dah la cuaca tak elok, hujan lebat dari semalam. macam tu jugak la dengan hati ni. dah 2 hari berhujan, cuma belum menitis di pipi. sejak dua menjak ni orang dah jadi makin tabah, belajar menjadi lebih positif. tapi kerisauan terhadap Alvin sangat tinggi…ya Allah, jagalah Alvin,tunjukkan dia jalan balik ke rumah😦

jumpa lagi lain kali, insyaAllah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s