DIY: next project…shawl half moon…

Assalamualaikum,

hye all…

mood menjahit dah datang balik hoho. mulakan dengan menjahit manik pada baju raya baru ni. sebelum ni orang ada cakap yang baju orang lambat siap kan?dan takde mood nak jahit manik kan? so raya aritu baju tu memang togel je…

few days before raya baru la ada mood nak jahit manik pada baju tu. tu pon jahit sikit je pada hujung lengan baju. jahit gunakan baki-baki manik je. and luckily manik tu memang cukup2!!! ada lebih sebutir je manik tu hahaha…alhamdulillah la cukup gak. kalau tak cukup jadi macam sia-sia je jahit. tapi orang tak puas hati jugak dengan hasilnya. maklumlah keje last minute huhu…

minggu lepas orang beli labuci untuk projek shawl half moon tu. tapi…… labuci tu dah orang gunakan untuk jahit pada baju raya tu hahaha…sempat jahit 3 kuntum bunga je, labuci dah habis sob3…so nampaknya projek shawl tergendala, baju pon tergendala…

anyway orang saja la jahit manik kat baju tu. sebabnya orang diminta jadi pengapit Jat untuk wedding reception dia next month. asalnya ingat nk beli/buat baju baru je. tapi Jat mintak orang pakai baju tu… so orang ok jelah. dah kain tu dia yang hadiahkan. dan tema pulak memang pink+cream..makanya….kena la beli labuci lagi huhu…

dan dengan itu projek shawl pon tergendala…

orang nk tunjuk sket camana rupa shawl yang orang nk buat tu…camni

Image

ini pulak dari Radiusite

jgn expect shawl tu akan jadi secantik shawl Radiusite ye.orang memang nak buat yang simple je..tak mampu la nk buat mcm shawl Radiusite tu…jahitannya halus, bunganya banyak, memerlukan kesabaran yang sangat tinggi.love it…tapi nk suruh beli shawl yang harganya RM89?memang tak la…dah boleh beli jubah sehelai kat Butik Peace Collection ok… orang bukanlah seorang yang suka membazir demi fasyen. orang ni simple jek.

so, kalau rajin orang update pasal baju dan shawl tu…projek shawl tu mungkin akan tergendala untuk masa yang lama hahaha…

ok c ya…babai🙂

 

2 thoughts on “DIY: next project…shawl half moon…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s