vitamin C ke sabun beras???

Assalamualaikum,

hi all…

tengok tajuk ingat orang nak update tentang apa?review tentang vitamin C dan sabun beras yang tengah top skrg?haha…nak kata review tu tidaklah, just kongsikan pengalaman orang je… tau tak vitamin C tu cmne?tau tak sabun beras tu camne?ini bendanya…

Image

ni vitamin C 500mg

Image

 

ni sabun beras, siam mari hehe…

*gambar dari fb dealer*


kebaikan vitamin C

beberapa bulan lepas orang ada beli sebotol vitamin C 500mg dari kawan orang, top dealer la dia ni. niatnya nak baiki kulit yang kering, bersisik, dan tona x sekata ni. kulit orang ni memang teruk la, macam takde ubat, macam give up je. lotion takde kesan, camtu jugak keringnya, camtu jugak warna tak sekatanya huhu…

bila dah beli tu memang excited la nak makan kan. tapi!!! orang ni ada 1 masalah huhu. masalahnya orang ni suka sangat makan udang. vitamin C ni xboleh diambik bersama udang, boleh menyebabkan kematian. tak tau la betul ke tak, tapi orang ada baca kes pasal tu, dan ada jugak dealer yang remind pasal tu. so sekarang tau apa masalah orang? masalahnya adalah orang tak boleh la nak ambil vitamin C tu ikut sukatan. asal makan udang je memang skip la makan vitamin. orang ni dah la jenis malas makan supplement, ubat, vitamin. so bila jadi gitu makin malas la jadinya. *malas ni takde ubatnya, kena belajar ubah diri sendiri*

sooooo…effectnya pon tak seperti yang diharapkan even dah banyak bulan makan. vitamin tu masih ada setengah botol lagi okeh!!! hahaha…ada orang yang nampak perubahan even dalam 2,3 hari. but not me lah. maybe jugak sebab kulit orang terlalu kering. so susah la nak nampak kesannya. dan orang jugak perlu rajinkan diri makan vitamin tu sob3…sedih je tengok kulit tangan ni makin gelap, burn terok sangat2 sebab dok kena panas bila naik moto. *malu nanti bakal mak mertua nak sarung cincin sob3😦 *

lepas tu orang beli pulak sabun beras ni. beli kat pasar malam je. sabun beras ni berlambak je ada dekat Padang Besar, Perlis nuh. waktu pegi aritu tak gatal nak beli. dibelinya dekat pasar malam, harga 3 kali ganda okeh huhu. 1st time pakai, fuh pedih muka, pedih mata. orang kata kalau pedih tu kesannya elok. alhamdulillah, rasa halus sikit kulit lepas pakai sabun beras tu. tapi ada jugak masalah dengan sabun beras ni. masalahnya sabun ni cepat cair. bila nak pakai lagi, mak ai dia dah melekat2 pada bekas. stress.. rasa rugi la bila camtu, sebab sabun tu dah tak beku, tak jadi ketul dah. tapi camne pon orang tetap suka dengan sabun beras tu, best…

tapi kulit orang takde perubahan sangat pon lepas makan vitamin C dan gunakan sabun beras. mungkin sebab penuaan, maklumlah makin tua kan. dan mungkin sebab dah jarang senyum ,gelak2 huhu… dan mungkin jugak sebab orang dah hentikan amalan dulu, berwuduk sebelum tidur. bagi orang, amalan tu sangat bagus. mudah dan tak perlukan modal langsung. nampaknya kena rajinkan diri berwuduk sebelum tidur.

malu nak upload gambar sendiri sekarang ni sebab kulit makin kusam. kalau dulu tak payah pakai bedak or krim ape pon kulit tetap berseri, sekarang pucat semacam je. tak suka :( 

anyway, pada yang nak mencuba vitamin C dan sabun beras ni, silakan ok. kalau ada perubahan orang review lagi ok…

goodluck🙂

c ya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s