DIY: pomander balls from doily paper

Assalamualaikum,

setelah sekian lama orang cari doily paper di alor setar ni, akhirnya orang berjaya dapatkannya di kedai bakery di jalan stadium. niatnya nk ambik yang 5 inci, tapi harga bleh tahan mahal la pulak, murah sikit je dari yang dijual online. so orang ambik yang 3.5 inci jela… asalnya tergedik2 cari doily paper ni, tapi bila beli tak tau nak buat apa pulak.

so orang pon mula la menggunakan pertolongan encik google dan encik youtube. dan hasilnya, ini idea yang orang dapat

Image

dan ini

Image

oh cantiknya… gambar pertama tu pomander ball. yang kedua tu yang orang gantung di pintu, tak tahu apa namanya…

so orang pon memulakan proses menDIY pomander balls ni. and the outcome turns out well hehe… takde la kemas dan cantik sangat, tapi puas hati la. gambar belum ada lagi. kalau rajin buat banyak2 nanti boleh la hias pelamin tunang ke kan hahaha *berangan*…

sekarang orang kat ofis, dan kebosanan tak tau nak buat apa. rasanya japgi orang nak sambung buat pomander ball ni. gatal tangan dah ni, takde keje…

ok, till next time…c ya…

2 thoughts on “DIY: pomander balls from doily paper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s