bukan lagi seperti dulu

Assalamualaikum

dah lama tak tulis tentang peribadi…

actually memang tak rasa nak tulis. kalau boleh nak biarkan je semua tu hanya orang je yang tau. tapi since ada yang menyebut tentang cerita lama tu, rasanya orang perlu terangkan sesuatu di sini.

ye, blog ni dulunya memang tempat orang meluahkan perasaan, apa yang orang pendamkan. tapi itu dulu. sekarang tidak lagi. rasanya tak perlu orang kongsikan lagi semua tu di sini. biar hanya orang tertentu yang tahu, dan biar Allah yang tahu…

tapi, orang tetap tinggalkan semua post tu di blog ni. mungkin satu hari nanti orang jadi kuat untuk ingat kembali semua perkara lalu. buat masa sekarang orang memang nak lupakan semua perkara lalu, walaupun ianya mustahil. memang tiada yang mustahil dia dunia ini, melainkan mati, kiamat, hari akhirat. tapi bagi orang, mustahil orang dapat lupakan apa yang berlaku beberapa tahun dulu.

memang orang kuat untuk hadapi semua tu sekarang. kalau tak kuat dah tentu la orang akan post lagi macam dulu kan hahaha… biarkan mereka dengan hidup mereka. orang dengan hidup orang. Allah lebih tahu kenapa dia memberikan dugaan begitu kepada hambaNya. 

orang harap kalian semua doakan kehidupan orang menjadi lebih baik, diberikan kesihatan yang baik, diberikan ketaqwaan, dikukuhkan iman, istiqomah dalam melakukan kebaikan. insyaAllah orang juga akan doakan yang baik2 sahaja untuk semua…

sayang semua…🙂

da…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s