ini bukan mimpi….tapi impian…

Assalamualaikum,

ini adalah cerita tentang impian orang. impian yang mungkin takkan kesampaian…mungkin…

dulu…orang pernah impikan untuk bernikah pada usia 25 tahun, which means this year…orang dah pilih tarikh yang orang mahukan. tarikh yang sangat istimewa. dan secara kebetulan, tarikh tu merupakan tarikh lahir si dia. si dia yang dah menjadi kenangan. semua itu kebetulan. tarikh tu dipilih sebelum orang kenal dia lagi.

then, orang sambung belajar. dan tarikh tu berada dalam tempoh pengajian. tapi orang tetap berharap impian tu akan terlaksana. orang usulkan pada si dia tentang tarikh tu. respon?biasa2 saja… it’s ok… kami akan terus usaha…

sekarang…dah hampir sangat dengan tarikh tu. tapi kami takde apa2 perancangan. plus, kami dah takde pape. hanya Allah yang tahu macam mana perasaan orang…. i’m positive. everything happened for a reason. mungkin perancangan Allah lebih baik, who knows.

walaupun impian itu kini cuma tinggal mimpi, orang tetap positif. tiada perancangan yang lebih baik selain perancangan Allah. orang redha, orang ikhlas…

doakan orang baik2 saja, dan ditemukan dengan insan yang telah ditetapkan oleh Allah secepatnya, ok… doakan jugak supaya orang terus kuat, dari terus meratapi sesuatu yang bukan hak milik orang. semoga Allah mengampuni dosa2 orang, semoga kesakitan ini menjadi kafarah terhadap segala perbuatan orang selama ini, insyaAllah…

“Ya Allah…sekiranya kau ciptakan dia untukku, satukanlah hatinya dengan hatiku…

sekiranya dia bukan untukku, redhakanlah aku dengan ketentuanMu….amiiinnnn Ya Rabb…..”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s