never say never

Assalamualaikum,

hye all…

pernah dengar ayat tu?’never say never’….usually orang akan cakap macam tu kat u kalau u cakap ,’aku tak suka dia tu, dan takkan suka’…then kawan2 u akan cakap, ‘jangan cakap besar…selalunya yang benci tu la berubah jadi cinta’…hahaha…pernah?

actually, orang ada pengalaman tu haha…dulu, when my friend cakap dia sukakan this one guy, i keep saying yang i takkan sukakan lelaki tu. but…… other things happened haha… i ‘kawan’ jugak dengan laki tu…faham maksud ‘kawan’? sorry, orang memang tak gunakan perkataan ‘bercinta’, because for me, i cuma akan bercinta dengan suami i, lelaki yang sah menjadi milik i…

ok, back to the topic…dulu orang ada cakap orang takkan pakai tudung ekspress, yang ada awning keras tu. because for me, tudung tu macam tudung indon hahaha….but, akhirnya pakai jugak… ngeh3…so, never say never k… kadang tengok gadis2, wanita2, makcik2 pakai leggings, rasa macam nak sound je. elok sangat la pakai camtu kan. rasa macam nak cakap je, i will never wear that leggings. but…. bila fikir balik, baik jangan cakap. kang kalau pakai kat rumah, tetap pakai jugak gak. tapi kecil la kot kebarangkaliannya untuk pakai leggings tu…

tapi orang nak nasihatkan jugak pada readers sekalian, tak payah la pakai leggings tu. bukan cantik pon. dah nampak bentuk badan=dosa. laki tengok=dosa.upload gambar kat fb, orang tengok=lagi banyak dosa. buatnya tak sempat delete gambar2 tu, Allah dah jemput kita kembali kepadaNya, kita terus2an mencipta dosa tu selagi orang tengok gambar2 tu, masyaAllah…

orang cuma nasihatkan je. orang jugak terkhilaf…ada buat salah jugak…tapi tak salah kita nasihatkan orang kan?kalau orang salah, tegurlah orang ok. kita sama2 perbaiki diri kita. semua orang nak masuk syurga sama2 kan?

cukup la bebel banyak ni. jom sambung buat keje. kang tak berkat pulak keje kita hehe…

ok, da🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s