jangan mudah mengalah

Assalamualaikum….

sudah banyak kali mencuba, namun hasilnya tetap tak seperti yang diharapkan…kadang2 tu rasa macam nak give up. let them move on with their life, and i move on with my life. but it is not as easy as what i think. sukarnya melupakan perkara yang melukakan. apatah lagi pihak lagi satu terus-terusan bersikap sinis.

i’m not heartless, sampai tak boleh rasa apa-apa bila diperlakukan macam tu.  sakit, perit, sedih sangat bila tetap dilayan sebegitu. apa yang yang perlu org buat, supaya ‘dia’ betul2 mengikhlaskan apa yang terjadi? walaupun dia cakap dia dah move on dengan hidup dia, dan mahukan org teruskan hidup org (tanpa ‘dia’ la kannnn), tapi kenapa dia masih sinis lagi dengan org. apa lagi yang dia tak puas hati…

i can see her happy with her life now. apa lagi yang kurang? apa lagi yang dia nak dari orang? betul2 nak putus kawan? i’m tired with this. this is not a game, this is our friendship. this is ukhwah. if u dont wanna ‘know’ me anymore, u can go away from my life. but i will stay. for me, our friendship will never end. i love you as a friend, seorang yang pernah menyerikan hidup org. mcm mana org nak lupakan semua tu?

macam mana sukar sekalipun, teruskan mencuba selagi mampu…

kejayaan itu bukan mudah…apatah lagi kemaafan yang sebenar-benar ikhlas…

will keep on trying…insyaAllah…

nota kaki: i tak mention nama sesiapa di sini. so tak perlu nak serang2 i ok… kalau ada yang terasa tu, means orang tu ‘ada’ dan ‘pernah’ buat i macam tu…thank you…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s