today is…hari ketaq lutut huhu

Assalamualaikum,

hari ni sudah hari khamis. gembiranya hati. esok cuti, lusa cuti, tulat cuti, tungging pon cuti…wehuuu…ofis cuti hari jumaat je, tapi i ni melampau ambik cuti lagi 3 hari hehe…menghabiskan cuti yang ada.. since my practical training tinggal lagi 3 minggu je, so baik habiskan je cuti tu kan…

tak sabarnya nak bercuti lama. dah lama rasanya tak cuti panjang. cuti panjang pon waktu cuti semester sebelum masuk praktikal dulu sob…

anyway, tadi baru lepas interview, fasa 1…ketaq kepala lutut cheq. dah la fully english. mak ai, teror pulak english i arini kannn…interview melalui fon boleh la speaking, kalau face to face, berterabur la, bertambah gugup sebab ada orang tenung kita hahaha…

but…baru fasa 1. interview dengan recruitment firm. belum tentu client dia berminat nak hire i. kalau minat pon, dorang akan conduct another interview *cuak kembali*. antara perkara yang paling tak best dalam hidup ni adalah MENGHADIRI INTERVIEW!!!. lemah semangat tau tak huhu.

asalnya janji nak interview next week.means that i have to go to kl to attend the interview. i have to go there on sunday, and back to kedah on monday after the interview… orang tu dah kesian pulak bila orang cakap cmtu hehe. so tetiba dia cadangkan nak conduct phone interview lepas lunch hari ini. what! ah sudah. gugupku dah kembali. seharian buat kerja serba tak kena. apa nak jawab ni?

tiba je pukul 2, dah dup dap dup dap…bila2 masa je dia boleh call..around 2.20 dia call.ha nak jawab apa ni?hentam jelah…lama jugak interview tu, dalam setengah jam. boleh pulak tanya pasal JPA. kalau gvmt panggil i akan pegi ke?gilak tak pegi, kena bayar pampasan 110k wo kalau tak pi. apa orang jawab?ada la…hehe…

korang2 semua doakan urusan orang dipermudahkan ok. kalau keje tu baik untuk orang, semoga orang dapat keje tu. kalau ada yang lebih baik, orang redha. banyak berita baik harini. semoga esok akan menyusul dengan berita yang lebih baik, in sha Allah….amiiinnnn…

dah jom makan, pastu sambung keja. punya la cuak sampai tak lalu makan tadi hehe. ni perut dah berkeroncong.

jumpa lagi…da…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s