Archive | December 2012

next project…

Assalamualaikum,

kain dah beli. kali ni warna2 pastel…i love pastel wehuuu…

Image

beli 3 warna je semalam..dok usya warna tiffany tapi tak beli pon. sekarang rasa menyesal pulak. ah nak kena p beli jugak ni warna tiffany tu. kang nanti menyesal pulak hehe.
tak sabarnya nk potong kain…esok cuti bolehlah potong kain..doakan projek kali ni berjaya ok..percubaan menyediakan shawl halfmoon layer pulak ni. entah menjadi entahkan tidak…pray for me tau…

wait for my next project ya…nanti dah siap orang review 🙂

ok da…c ya…

Advertisements

my lovely dress… :)

Assalamualaikum,

hye all…

awal bulan hari tu one of my friend kahwin…hoyeahhh…tahniah untuk su dan epul ye…semoga perkahwinan ini akan kekal sampai akhir hayat, dan kekal sampai syurga…ameeennn…

jom kita tengok gambar2 majlis resepsi di rumah keluarga su

Image

 

me and her

Image

 

me, su and my grandma

Image

 

 

me, groom (epul), bride (su), and my grandma

Image

me and her again 🙂

su ni kawan orang waktu study kat Polimas dulu. kami sebilik dari semester 1 sampailah semester 6. tapi bila orang sambung belajar, kami dah jarang jumpa dan jarang contact. and now dia dah jadi isteri orang pun. i’m happy for her…

and….i love my dress so much. hehe… orang tak pandai bergaya. tapi memang orang suka sangat dengan baju peplum. dan yang paling menggembirakan bila ramai yang puji. ececece *kembang sekejap*…

since ramai yang tanya kat mana orang beli baju tu, here’s the link.

http://www.facebook.com/pages/Zahraa-Couture/184070951732521

sila copy & paste link tu kat window korang ye..maklumlah orang tak pandai nak masukkan link hehe…banyak dress peplum yang cantik2 dijual di Zahraa’ Couture ni. walaupun dorang baru je memulakan bisnes, tapi servisnya alhamdulillah memuaskan hati…harga pun sangatlah berpatutan, dan lebih murah daripada page lain.

so ape lagi. cepat2 la pegi order baju dengan Zahraa’ Couture tu 🙂 u will love it too. trust me 🙂 . jom kita sama2 menyokong dorang ok.

selamat bershopping 🙂

c ya…

tiffany

Assalamualaikum,

berdebar je rasa tiap kali buka facebook Tiffany&co. giler la…adore gile dengan warna tu. sangat cantik. my dream colour…oh my…bila la nak kawen ni. tak sabar sangat nak cr persiapan warna tiffany…*berangan*

nak dapat barang kemas Tiffany&co. agak mustahil la. dapat guna warna tu pon dah kira bagus sgt dah. jatuh cinta, jatuh cinta! nak pengsan dah ni hehe…

jom tengok ‘Tiffany Holiday Gift For Her’ yang baru launch bulan lepas….

Image

Image

 

Image

 

Image

 

cantik tak?cantik tak?

aduh…melting tengok cincin tu, rantai tu. sabarlah duhai hati…

tapi…motif sebenar adalah warnanya. i love the colour. i love it so damn much. jom kita tengok pulak idea majlis perkahwinan yang menggunakan warna tiffany

Image

Image

the event

Image

the invitation card

Image
guestbook corner…maybe?

Image

the handbouquet

kredit gambar : pakcik Google…
love, love, love…

cantik kan??? mungkin korang boleh amek idea ni untuk jadikan idea perkahwinan korang? kat Malaysia sekarang tengah top warna2 pastel. kalau sebut warna tiffany ramai yang tak tahu pun. so, this is tiffany colour. marilah sama2 kita berusaha menjadikan angan2 sebagai satu kenyataan hehe…

nk berangan jap…

*pengsan*

c ya 🙂

 

 

 

DIY: next project-shawl halfmoon 2 layer or shawl halfmoon paddlepop?

Assalamualaikum,

hye all…

dah lama tak DIY..rindunya nk buat shawl halfmoon lagi…dah lama teringin nk buat shawl halfmoon 2 layer, tapi masalahnya tak jumpa kedai yang boleh jahit bahagian atas tudung tu. tapi kali ni nekad nak buat. kena cuba jugak. kalau tak boleh jahit pakai mesin biasa, suruh je kedai tu jahit halus terus kan…

sekarang ada 2 idea. sama ada nak buat shawl halfmoon paddlepop macam ni

Image

 

sumber gambar : radiusite

ataupun buat shawl halfmoon 2 layer macam ni

Imagesumber: Facebook UniqueStyle Muslimah

orang dah ada tudung paddlepop tu. tengok model pakai nampak cantik je, tapi diri sendiri pakai macam tak cun pulak. adussss….jangan bajet diri kita ni model ye. apa model pakai belum tentu sesuai dengan kita tau.

so…marilah kita belajar buat shawl halmoon layer pulak ok..jom pegi beli kain…

c ya 🙂

 

MEMO

Assalamualaikum,

hye all…

orang bukanlah nak bagi memo kat korang. tapi orang nak ceritakan tentang pengalaman membuat memo kepada staff. mungkin bagi sesetengah org, tugasan membuat memo tu adalah perkara biasa. but for me, ianya luar biasa.

2 minggu lepas orang ditugaskan untuk menyediakan satu report berkenaan projek semasa syarikat, serta kos-kos yang terlibat bagi projek tersebut. honestly, its hard for me to get all the information from the staffs. mintak sana, mintak sini, masih tak dapat maklumat yang lengkap. akhirnya orang pun hantar la report yang tak sempurna pada ketua bahagian kewangan dan akaun 😦

natijahnya? dalam masa sejam je dia dah call orang dan membebel pasal report tu. uwaaaa!!!!!! 😥 susahnya nak berkomunikasi kalau ada halangan amtara staff dan trainee. i told her, i’ve asked all the documents from the staffs, but i can’t get all of it. then…dia suruh orang BUAT MEMO KEPADA STAFF!. ha ambik kau. kena buat memo ni yang i lomah ni hu. bukan sebab tak reti buat. tapi rasa macam tak proper je trainee bagi memo pada staff 😦

orang dapat tugasan tu pada hari khamis minggu lepas. memang orang dah siapkan memo tu dari hari khamis tu lagi. tapiiiii~~~orang peram je memo tu, tak berani la nak bagi huhu…

datang keje hari sabtu, masih peram lagi memo tu..datang keje hari ahad, orang bagitau staff yang terlibat yang orang kena bagi memo pada dorang untuk serahkan dokumen-dokumen yang berkenaan. motifnya supaya dorang takkan terkejut la dapat memo arahan tu sob3. bila dapat je makluman tu ape lagi, masam mencuka la mukanya. pagi2 dah dapat berita akan dapat memo dan kena siapkan dokumen tu segera.

hari ini, isnin. dapat panggilan dari staff2 yang dapat memo. ha tau pon korang nak buat keje kan. boleh pulak siapkan keje tu segera bila dah dapat memo. setahu orang dah 2 minggu surat perjanjian tu tergendala. padahal draf dah ada, tinggal nak sahkan dan taip semula je..korang ni kan…ada memo baru nak buat keje ke?ke korang takut sebab memo tu orang cc jugak pada ketua bahagian kewangan & akaun?amboi amboi amboi…

seronok sebab akhirnya orang dapat dokumen yang orang nak. yang tak seronok, macam mana nak berdepan dengan staff2 tu esok untuk ambik dokumen tu. pray for me…tinggal 6 hari je lagi kat sini. i have to be strong. i really have too. dont worry too much, tak lama dah, 6 hari je lagi and then i will be free…hoyeahhhh!!!

dah lunch time. jom makan. dok mengidam nasik lemak ni dari pagi tadi lagi…

c ya 🙂

12.12.12

12.12.12…genap 21 tahun mama tinggalkan kami, mama tinggalkan dunia ni..21 tahun nani membesar tanpa mama, tanpa berkat doa mama…sangat terasa kekurangan bila membesar tanpa seorang mama..i miss u so much ;( semoga mama tenang di sana. semoga kita bertemu di akhirat dan di syurga…we ♥ u mama… Al-Fatihah…
p/s:esok 13.12.12 akan diadakan kenduri arwah untuk mama. jemput semua kawan2 dtg ke rumah selepas isyak. dan sedekahkan Al-Fatihah untuk mama, Nor Aliza bt. Mohamad Asahan.. terima kasih…

Image

-original from facebook-