MEMO

Assalamualaikum,

hye all…

orang bukanlah nak bagi memo kat korang. tapi orang nak ceritakan tentang pengalaman membuat memo kepada staff. mungkin bagi sesetengah org, tugasan membuat memo tu adalah perkara biasa. but for me, ianya luar biasa.

2 minggu lepas orang ditugaskan untuk menyediakan satu report berkenaan projek semasa syarikat, serta kos-kos yang terlibat bagi projek tersebut. honestly, its hard for me to get all the information from the staffs. mintak sana, mintak sini, masih tak dapat maklumat yang lengkap. akhirnya orang pun hantar la report yang tak sempurna pada ketua bahagian kewangan dan akaun😦

natijahnya? dalam masa sejam je dia dah call orang dan membebel pasal report tu. uwaaaa!!!!!!😥 susahnya nak berkomunikasi kalau ada halangan amtara staff dan trainee. i told her, i’ve asked all the documents from the staffs, but i can’t get all of it. then…dia suruh orang BUAT MEMO KEPADA STAFF!. ha ambik kau. kena buat memo ni yang i lomah ni hu. bukan sebab tak reti buat. tapi rasa macam tak proper je trainee bagi memo pada staff😦

orang dapat tugasan tu pada hari khamis minggu lepas. memang orang dah siapkan memo tu dari hari khamis tu lagi. tapiiiii~~~orang peram je memo tu, tak berani la nak bagi huhu…

datang keje hari sabtu, masih peram lagi memo tu..datang keje hari ahad, orang bagitau staff yang terlibat yang orang kena bagi memo pada dorang untuk serahkan dokumen-dokumen yang berkenaan. motifnya supaya dorang takkan terkejut la dapat memo arahan tu sob3. bila dapat je makluman tu ape lagi, masam mencuka la mukanya. pagi2 dah dapat berita akan dapat memo dan kena siapkan dokumen tu segera.

hari ini, isnin. dapat panggilan dari staff2 yang dapat memo. ha tau pon korang nak buat keje kan. boleh pulak siapkan keje tu segera bila dah dapat memo. setahu orang dah 2 minggu surat perjanjian tu tergendala. padahal draf dah ada, tinggal nak sahkan dan taip semula je..korang ni kan…ada memo baru nak buat keje ke?ke korang takut sebab memo tu orang cc jugak pada ketua bahagian kewangan & akaun?amboi amboi amboi…

seronok sebab akhirnya orang dapat dokumen yang orang nak. yang tak seronok, macam mana nak berdepan dengan staff2 tu esok untuk ambik dokumen tu. pray for me…tinggal 6 hari je lagi kat sini. i have to be strong. i really have too. dont worry too much, tak lama dah, 6 hari je lagi and then i will be free…hoyeahhhh!!!

dah lunch time. jom makan. dok mengidam nasik lemak ni dari pagi tadi lagi…

c ya🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s