DIY: halfmoon shawl 2 layer

Assalamualaikum,

seperti yang dijanjikan, kali ni org akan update tentang my new project…halfmoon shawl 2 layer…atau dalam bahasa melayunya tudung separa bulat 2 tingkat haha..betul ke org translate tu?ape2 jelah. bukannya korang tak faham pon kan hehe…

walaupun dah agak lama org update tentang projek ni, yang sbenarnya shawl ni pon dah siap agak lama hehe. lepas je beli kain hari tu, orang cepat2 gunting dan hantar pada kedai jahit tepi. 2 hari je siap hehe. tapi orang takde tangkap gambar shawl tu. so korang terpaksa la mengadap muka orang lagi ok hehe.. sila jangan muak O.o

ok, ni rupa shawl tersebut yang dipakai oleh model tak berbayar *muntah*

Image

belum puas tengok model tak berbayar yang bajet comel macam Almy Nadia tu?nah orang tempek sekeping lagi *muntah lagi*

Imageha ambik sebesar2 alam orang letak gambar tuan tanah hehehe…

gambar kurang jelas sebab cahaya lampu yang lip lap lip lap… korang dapat bayangkan tak camana rupa tudung tu?insyaAllah nanti orang update gambar tudung tu pulak. tapi tak janji bila sebab sekarang sibuk dengan report sob3😦

orang dah mula ambil tempahan shawl halfmoon dan juga tudung bawal+bunga 3D. kalau korang ada soalan, sila tinggalkan komen korang ok. pada yang nak ukuran shawl, sila rujuk post2 yang sebelum ni. dah banyak kali orang bgtau ukuran. semoga membantu. korang pon share la hasil keje korang. leave your blog address, nanti orang singgah ok🙂

ok, tu je untuk kali ni… c ya…

 

4 thoughts on “DIY: halfmoon shawl 2 layer

    • just cantumkan bahagian atas shawl tu dan jahit jelujur..then suruh je orang kat kedai tu jahit tepi dgn mencantumkan 2-2 keping kain tu..senang je🙂 but make sure u jelujur dulu before hantar ke kedai..kalau tak jelujur dulu nanti dia taknak ambik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s