bunga tangan dari bunga tisu

Assalamualaikum,

tak tahu nak letak tajuk apa..hentam jelah haha…

tahun lepas memang top dengan bunga tisu kan?korang buat apa?bunga pahar?bunga dulang hantaran?meh nak bagi idea sikit. bunga tisu ni jugak boleh buat bunga tangan (hand bouquet) untuk pengantin dan dayang2 ecewah…

kalau rasa nak jimat dan cantik, boleh je gunakan bunga tisu ni..alternatif lain bagi menggantikan bunga segar, ataupon bunga artificial yang tak naik seri tu hahaha… gurau je, jangan sentap tau, takmo sentap2 ok🙂 ok, ni contoh bunga tisu carnation yang dijadikan bunga tangan

Image

 

2 kuntum bunga je?hahaha.. dah kata pon contoh.. kalau buat betul2 kang bukan nk guna, pastu rosak je bunga tangan tu. salah satu keburukan bunga tisu ni ialah ianya cepat rosak disebabkan material yang nipis dan ringan. kalau ada budak2 main lanting-lanting, hah selamat tinggal la bunga. kalau nak guna untuk tunang mungkin sesuai, sebab waktu tunang korang pegang sekejap je kan kan kan???

oh ye, maaf la sebab takde tutorial. korang cari la dalam youtube atau google ye, dah banyak tutorial bunga tisu ni.. kalau orang nk buka tempahan pon macam tak berbaloi je, senang sangat nk buat, orang yang tak kreatif pon boleh buat lah kiranya… hihi..

ok next time orang bagi idea lain pulak tentang penggunaan bunga tisu ni ok..

till then, c ya🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s