perancangan ke Sabah…bah…

Assalamualaikum,

hye all..

mood merancang percutian sekarang ni (padahal hari keje). memandangkan tiket ke KK mahal, so kami merancang untuk ke Sandakan. em..Sandakan merupakan bandar kedua terbesar selepas KK..

asalnya kami rancang nak pegi 3 hari. kemudian bertukar kepada 4 hari. dan sekarang bertukar balik ke 3 hari..hah??? boleh pulak kan tukar2 macam tu, macam sabah tu dok sebelah rumah je kan haha…

setakat ni, kami merancang untuk ke Sepilok. orang teringin nak ke pulau,untuk snorkeling atau diving. so bila mintak bantuan encik Google, terjumpalah dengan Pulau Lankayan. pernah dengar tak nama pulau ni. most of the comments said yang mereka tak pernah tahu kewujudan pulau ni, termasuklah warga Sabah sendiri.

di Pulau Lankayan ni cuma terdapat 1 tempat penginapan iaitu Lankayan Island Dive Resort. nampaknya tak ramai warga Malaysia yang dah sampai ke sini, memandangkan tak banyak review tentang pulau ni. mungkin sebab pakej penginapannya yang mahal. pakej yang orang jumpa berharga serendah 1200++ per pax, untuk 3 hari 2 malam. em memang mahal la untuk pelancong bag pack macam kami ni.

jom kita layan gambar2 di Pulau Lankayan..sumber gambar dari encik Google

Image

 

Image

 

Image

 

Image

Image

 

cantik kan? dari sumber yang orang dapat, Pulau Lankayan ni lebih cantik dari Sipadan. ha??? terkejut okeh.. tapi disebabkan terlalu mahal, mungkin kami terpaksa mencari tempat lain yang lebih affordable..

pada sesiapa yang pernah bercuti ke Lankayan, share la pengalaman korang tu dengan orang. orang nak tau sangat pasal actual rate di situ..

sampai sini je untuk kali ni. nanti ada maklumat lain tentang percutian tu orang akan update lagi.. c ya🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s