perubahan rutin harian

Assalamualaikum,

oh rutin harianku sudah berubah..

bulan ni bermulalah kerjaya baru.. kalau sebelum ni orang cuma menjadi pembantu, tapi kini tanggungjawab orang makin bertambah..alhamdulillah, Allah permudahkan urusan orang dalam mendapatkan jawatan yang bersusuaian dengan kelulusan orang (walaupun belum grad).

kalau dulu, masuk kerja 8 a.m, sarapan hingga 8.30 a.m…then kerja, kerja, kerja…lunch from 1-2 p.m..balik kerja 5 p.m (padahal selalu balik pukul 6 sob3😥 ) tapi sekarang banyak yang dah berubah.. masuk kerja 8a.m, breakfast 5 minit (secepat yang boleh), 9-10 am attend morning market (every day!). mujurlah by rotation. maksudnya kami 3 orang di Account Department akan bergilir2 attend morning market tu (yang sepatutnya dihadiri oleh HOD setiap hari!) huhu…sabar jelah…

10 a.m break-breakfast

10.30 a.m kerja, kerja, kerja….(lena)

1.10 p.m break-lunch

2 p.m kerja, kerja, kerja… (lena)

6 p.m masa untuk pulang yehuuuuuu!!!!!!

Actually kat ofis  lama dulu boleh la mengelat..asal ngantuk je baring sekejap di surau lepas solat zohor. tapi sekarang kalau ngntuk pun kena tahankan aje. masih baru ni tak berani la nak baring2 di surau tu. karang rekod prestasi tak elok pulak huhu.

em harap2 masa depan orang akan lebih cerah di sini. rancangnya bukan nak kerja lama pon kat sini (ops jangan bgtau rakan sekerja org tau hehe). lepas kawin nanti mesti pindah ikut husband. tapi kerja tetap kerja. kena perform jugak supaya rekod elok. 

now kerja berjalan agak perlahan. belum ada komputer sendiri, stationary, calculator, semuanya kena pinjam sob3..sedih tau huhu..

ok lah, mau update sales summary. penat betul buat kerja manual ni huhu.. sila bagi i computer skrin besau ye, baru la semangat buat kerja huhu. bertambah rabunlah nanti kalau dok mengadap laptop ni je.

itu saja untuk kali ni..da…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s