next projek…DIY veil

Assalamualaikum,

hye all..

few weeks to go. cuak sangat ni, apa pon tak buat lagi. baju belum hantar ke tailor, dulang, bunga, cincin belum cari (ini kronik!)tapi tu semua takde hal, ada duit pegi ambik je kat kedai. masalahnya sekarang yang sangat dirisaukan adalah baju, tudung/shawl, veil dan barang2 hantaran. baju kalau tak sempat beading pakai jelah baju kosong. tudung? pakai tudung awning?ish dah la jarang pakai tudung awning. kalau pakai shawl pon pakai dengan inner. tapi for that day nak pakai dengan inner jugak ke?tu fikir lain kali.

sekarang tengah fikir pasal veil. perkara yang akan  mengambil masa untuk disiapkan. serius. sapa cakap senang nak buat veil? ok dulu waktu suka2 buat shawl with lace memang rasa senang, sebab waktu tu mana ada kejar masa. sekarang rasa macam tak cukup masa je huhu..arghhh stress…

ni antara inspirasi orang

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

semuanya sepesen je kan.. nk buat yang sarat memang idak ler. nak pakai sekejap je pon. asalnya memang taknak pakai veil pon. ingat nak pakai shawl je sudah. sekarang dok berkira2 samada nak letak veil di bahagian awning saja ataupun di keliling hadapan veil. lace ada 2 meter je. nak letak keliling memang tak cukup. rasa macam nak letak kat depan je, kiranya plain veil lah, macam ni

Image

 

ha gini…cantik jugak kan..simple and sweet. hati ni lagi sukakan veil yang last ni. uols rasa macam mana?any suggestion?uols bukan nak bg cadangan pon, kalau bab tutorial laju je tanya macam2 kan…

takpe2 bila dah siap nanti orang update…

c ya🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s