DIY: teaser: bantal hantaran

Assalamualaikum,

byk benda nak update tapi tak larat nak update. ye orang bukan blogger tegar, sekadar berkongsi apa yang orang buat, yang jadi minat orang.

hari tu dah cerita tentang idea bantal hantaran. bantal dah siap pun. meh nak kasi teaser sket

Image

teaser ke tu?dah clear dah gambar tu haha…

total cost < RM 30

percaya tak?percayalah…orang bukan kedekut. tapi orang berjimat. orang bukanlah orang senang nak habiskan beratus2 untuk hantaran apatah lagi hantaran tunang. ada bakal-bakal pengantin yang upah gubahan hantaran 1 dulang RM 35 keatas. me? less than RM 30 dah boleh dapat 7 bantal hantaran. bunga hantaran pon murah je, DIY jugak. total cost RM100. i’m very sure. biarlah simple but i’m satisfied.

untuk mereka yang nak berjimat, buatlah sendiri ye. tak rugi pon. orang gunakan fiber. ha nak kasi tips ni. kalau nak buat bantal hantaran lebih baik uols gunakan fiber berbanding bantal polisterin. Bantal polisterin bersaiz 13 inci dah harga RM3.80 belum masuk decoration. kalau buat sendiri menggunakan fiber u boleh dapat lebih murah dari tu, trust me. tapi kalau uols gunakan kain yang mahal, lace yang mahal, confirm jadi mahal lah haha..

sesapa nak tempah sila emel orang ok < nani_twin87@yahoo.com >. harga kita nego2 based on your budget…

jumpa di entry lain ye… c ya🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s