Archive | April 2013

quick update: bantal hantaran

Assalamualaikum,

org nak berita pasal bantal hantaran sebenarnya. tapi dah dekat nak balik, so org upload gambar je dulu, nanti org cerita ok

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

layankan gambar je dulu. nanti orang cerita.

ok c ya 🙂

Advertisements

next projek…DIY veil

Assalamualaikum,

hye all..

few weeks to go. cuak sangat ni, apa pon tak buat lagi. baju belum hantar ke tailor, dulang, bunga, cincin belum cari (ini kronik!)tapi tu semua takde hal, ada duit pegi ambik je kat kedai. masalahnya sekarang yang sangat dirisaukan adalah baju, tudung/shawl, veil dan barang2 hantaran. baju kalau tak sempat beading pakai jelah baju kosong. tudung? pakai tudung awning?ish dah la jarang pakai tudung awning. kalau pakai shawl pon pakai dengan inner. tapi for that day nak pakai dengan inner jugak ke?tu fikir lain kali.

sekarang tengah fikir pasal veil. perkara yang akan  mengambil masa untuk disiapkan. serius. sapa cakap senang nak buat veil? ok dulu waktu suka2 buat shawl with lace memang rasa senang, sebab waktu tu mana ada kejar masa. sekarang rasa macam tak cukup masa je huhu..arghhh stress…

ni antara inspirasi orang

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

semuanya sepesen je kan.. nk buat yang sarat memang idak ler. nak pakai sekejap je pon. asalnya memang taknak pakai veil pon. ingat nak pakai shawl je sudah. sekarang dok berkira2 samada nak letak veil di bahagian awning saja ataupun di keliling hadapan veil. lace ada 2 meter je. nak letak keliling memang tak cukup. rasa macam nak letak kat depan je, kiranya plain veil lah, macam ni

Image

 

ha gini…cantik jugak kan..simple and sweet. hati ni lagi sukakan veil yang last ni. uols rasa macam mana?any suggestion?uols bukan nak bg cadangan pon, kalau bab tutorial laju je tanya macam2 kan…

takpe2 bila dah siap nanti orang update…

c ya 🙂

mata panda

Assalamualaikum,

hye all..

kemalasan dan kerajinan nak update blog macam sama banyak je, nak update tapi tak tahu nak cakap tentang apa..

datang kerja hari ni dengan mata panda. orang rasa ni kali pertama mata orang bengkak dengan teruknya. bukan setakat bengkak, tapi juga sakit yang teramat sangat. ni lah padahnya terlalu melayan perasaan. orang lain seronok2 tengok ABPBH dengan fensyen teruk2, orang pulak sibuk layan movie sampai mata bengkak2 hahaha… sebelum tido dah tenyeh muka dengan pencuci muka dengan harapan pagi ni muka tak sembab dan mata tak bengkak, tapi semua tu sia2 je.

masuk je ofis terus kena tegur ‘eh mata hang’.. huhu..malu oi malu…turun essembly tunduk aje tengok semut2 yang berkejar2an. malu nak angkat kepala, kang semua staf nampak mata pandaku. nak cakap dengan orang pon cover2. adoi la, kenapa la kamu bengkak sampai sebegitu rupa.

dah pukul 12 lebih baru la rasa mata ni boleh betul2 celik, dah kurang dah bengkak, tapi masih terasa sakitnya mata tu. nanges lagi, nanges lagi. layan movie pon beria je nanges, emo~~~

hari ni boss masuk ofis. kebosanan yang melanda. keje tak banyak, nk buat apa nak bg boss nampak yang org ni sibuk?asal boss lalu je mula la bukak emel, bukak dokumen..bos masuk bilik je laju je buka fb, buka blog, ish3.. maaf boss, keja sy untuk hari ni dah siap. petang nnt sy call debtor ye, saya kutip hutang untuk boss.

ok lah, dah dekat nk lunch. hari ni ada orang nak belanja kfc untuk kami di account department. untung lah tiap bulan ada org belanja kfc haha…

ok, happy monday 🙂

wedding theme-baby blue

Assalamualaikum,

tak sedar rupanya dah lama orang tak update. bila tengok je bila last update baru terkedu dan tersedar. lama benau orang bermimpi huhu.. memang tiap hari rasa nak update, tapi tiba2 rasa macam takde idea macam mana nak menulis..

tengah2 blogwalking, tengok2 blog photography, jumpa la dengan gambar wedding yg sangat cantik yang gunakan tema warna baby blue. terus rasa teruja, cantik gilerrrrr hahaha.. tetiba rasa nak tukar tema ke warna baby blue instead of tiffany hahaha..dasar lalang…ala, tiffany blue pon boleh jadi abby blue kan, warna lebih kurang je pon.

ni gambar yang buatkan org jatuh cinta dengan warna baby blue

Image

 

sumber gambar : blog photoaura

bila dah jatuh hati tu makan orang terus la google majlis kahwin yang menggunakan tema baby blue sepert ni. dan ini hasil yang orang dapat dari encik google.

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

ha cantik kan?cantik kan? sape lagi yang jadi lalang nk tukar theme bila tengok gambar2 ni hehe.. tapi lagi kantik kalau warna ni dikombinasikan, contohnya dengan warna baby pink atau cream. orang tak suka colour block, so orang akan avoid that kind of combination. combine dengan pastel colour takpe, macam ni

Image

 

yang bawah ni pulak kombinasi baby blue dan baby pink, cantik jugak tapi tak termasuk di dalam senarai org

Image

 

cantik kan…em mungkin boleh dipertimbangkan. pengantin pakai baby blue/tiffany, family members pakai baby pink??? lawa jugak tu kan…em akan difikirkan kelak…

tata 🙂