PART 1 : misi menaikkan berat badan

Assalamualaikum,

hye korang…

macam mana puasa?letih?ke tak rasa pape?

sebelum puasa aritu orang timbang berat, naik sikit wehuuu…suka gila! maunya tak naik, asyik makannnnn je…pukul 10 breakfast-nasik. pukul 1 lunch-nasik. balik keja pukul 6.30 pegi dapur carik makanan lagi, apesal lah perut ni asyik lapar ye?dah kenapa?

hati memang girang, memang target berat akan naik, dan sememangnya berat naik! mula2 tu tak perasan lagi sebab datang keje pakai kain je, tak perasan kegemukan disitu. tapi bila weekend, pakai jeans semua ketat, nk zip dan nak butangkan alahai seksanya. waktu tu pikir, oh ni sebab angin kat perut ni, perut memboyot je ops…

beberapa hari lepas orang pegi fitting baju raya, peplum la. sah2 la ada cutting di pinggang kan. ok berjaya disarungkan, cutting memang cun lah (perasan). tup2 tak boleh nak bukak baju tu! hoi kenapa ni! bermula lah adegan berperang dengan baju, tarik ke atas tak boleh, tarik ke bawah tak boleh. cuak! camne ni, dah la dekat rumah tailor, kalau kat rumah sendiri boleh la guling2 nak buka baju tu. akhirnya terpaksa panggil kakak tailor untuk tetas semula jahitan, dengan baju masih tersarung di badan. malu giler oi!

akak tu tanya, “nani dah makin berisi ke?tak sedar ke dah berisi?”

orang jawab “aritu berisi la kak, tapi sekarang dah puasa dah turun balik dah”

then akak tu ambik tali ukur dia, dan bermulalah adegan gelak sakan. ukur lilit dada, bertambah! ukur lilit pinggang, bertambah! ukur lilit pinggul, bertambah! hoi ape ni semuanya bertambah!!! mak ai malunya!!! jenuh kena gelak sakan dengan akak tu…uwaaa ingatkan perutku berisi sebab angin..dah senang hati bila puasa ni perut dah slim balik (ceh!). tapi rupanya2 badanku memang dah berisi. selama ni orang dok tegur seluar kecik, ketat, orang ingat seluar orang tu sentap bila basuh.rupanya…..em paham2 sendiri la…sekarang daku yang sentap huhu..

tapi takpe, i loike🙂 memang ini yang ditunggu2 selama ni. masih jauh perjalanan untuk dapatkan berat badan ideal. akan kucuba sedaya upaya ecewah hihi.. dengan badan melidi camni haruslah akan kene leter ngan mak andam/pak andam, percayalah T_T

Image

 

nak pipi bambam macam si comel ni. korang ado?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s