teaser: DIY heavy beaded solemnization shawl

Assalamualaikum,

sekarang ni dalam proses diy shawl dan veil nikah… sambil2 tu masih lagi cari idea.. harap2 berjalan lancar dan menjadi seperti yang diharapkan la, amiinnn…

kali ni orang just nak tunjuk teaser je, beading pada border lace untuk shawl nikah nanti.. dalam gambar nampak simple, tapi sebenarnya beads tu memang sangat sarat. meh tengok

Image

 

Image

 

pearl off white. memang taknak campur warna lain, biar suci murni je warna putih hihi…

actually, lace ni bukan nk patch pada shawl ni. shawl ni warna campagne camtu, sajalah try patch kat shawl ni sementara nak siapkan shawlyang sebenar, tak sabar nak cuba hasilnya, tu pasal sanggup patch sementara kat shawl ni hihi..

ini pun baru 70% macam tu. akan tambah lagi manik di tepi2 lace nanti.

dah kasi teaser ni, cukuplah kot. tak berani janji akan review lagi tentang shawl ni kemudian nanti, takut jadi macam review tunang hari tu, dok tertangguh je sebab belum dapat gambar dari OP. nak complain macam2 tu tak boleh sebab album dah dapat, cuma belum dapat soft copy je..sedih la..

hm…mood rajin dah kembali datang. tak sabar nak buat beadings untuk veil pulak. i can’t wait!

sekarang rasa nak buat macam2..candy box untuk doorgift untuk kanak2 is in my waiting list..tiap kali balik keje nak buat tapi selalu je terbabas, wat benda lain. 2-3 hari lepas buat beading untuk shawl, semalam siapkan tempahan tudung bawal untuk kawan. malam  ni kalau tak buat jugak mungkin akan buat beading untuk veil pulak… bestnya!!! mana la datang semangat ni kan hihi, tetibe je semangat!

ok lah, cukuplah untuk kali ni.. jumpa lagi…

c ya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s