pelamin…booked!

Assalamualaikum,

what a lovely day…lovely sangat kan…dtg pagi2 dah kena buat stock take wuwuwuwu…

monday blues??NOOOOO….dah cuti dua hari pon takkan tak cukup lagi kan, padahal dok rumah je pon, dan pegi jumpa wedding planner kejap je pon…

oh my wedding planner sangat baik. dah berminggu eh silap dah sebulan dah orang cakap nak p butik, nak bincang pasal pelamin, tapi tak pegi pon sebab asyik sesat je. bila dah jumpa butik, dia pulak takde kat butik. so perbincangan kami belum dapat dijalankan sampaikan ke minggu lepas.

even dah bertangguh selama sebulan, tapi dia masih tunggu, dan dia block date tu untuk orang, even kami belum bincang dan orang belum wat keputusan untuk hire dia.bagus tak?

dan hari sabtu aritu, orang pon pegi la jumpa dia kat butik. bincang punya bincang, dia tunjuk gambar2 dalam koleksi dia, termasuklah design2 yang dia suka. dia tak stick to her design je, dia byk guide kita, sama2 berkongsi idea lah kiranya. sesetengah wedding planner nak buat pelamin macam design sedia ada je, taknak tukar2 design pon kan.tapi dengan dia ni senang kira, tunjuk design macam mana kita nak, nk add on ape lagi kat pelamin tu, dan dia akan quote harga.

bila dah banyak gambar dia tunjuk, orang mula jadi lalang, tak tau nak pilih pelamin curtain atau panel hahaha…sekarang ni trend pelamin curtain, minimalis dan sweet gitew. padahal sebelum ni memang beria nak pelamin curtain, merata2 survey sebab nak pelamin curtain haha..but end up, orang tetap pilih pelamin yang mula2 orang tunjuk dekat my aunt. nak tau sebab apa orang pilih pelamin tu??? sebabbbb…pelamin tu sangat gorgeous macam pelamin marion caunter!ohhh…sebelum ni memang tak tau pun pelamin tu inspired from marion caunter’s wedding. sampailah wedding planner tu bagitau. gile kau, pelamin cam artis, sape taknak haha…

meh tengok sket pelamin marion caunter

Image

 

Image

 

Image

 

tapi pelamin orang takde la macam ni..mula2 orang request suruh letak kain kedut2 kat panel tu, macam kat panel atas tu..sebab taknak panel tu nampak kosong sangat, nampak kayunya. tp lepas dah add di sana sini, tak jadi dah letak kain kedut2 tu, takut sarat sangat. orang nak pelamin tu simple je, taknak sarat takut tenggelam pengantin kecik molek ni huhu.

lepas bincang, kami stick dengan design ni

Image

Image

 

credit gambar : Jai Harharah Bridal..based in kelantan.. sesapa orang kelantan boleh la usya bridal ni. mekup Kak Jai ni ohsem, pelamin pon ohsem..makan hati tau, sebab tak dapat amek pelamin dengan Kak Jai.

korang nampak tak beza pelamin Marion dengan pelamin Jai? Yessss…bunga juntai2 tu…orang request nak letak bunga juntai2 tu hihi. tapi pelamin cuma 1 panel jelah, dan tepinya akan di’cover’ dengan kain putih, supaya tak nampak tingkap dan langsir kat belakang pelamin, karang jadi warna warni pulak,tak nak ler..tak cantik gambar bila ada background belakang mengganggu.

so kesimpulannya, pelamin cuma 1 panel , tepi pelamin cover dengan kain putih (macam pelamin marion)..dan ada bunga juntai2 (macam pelamin Jai) hihi…mengada betul kan…

tapi berbaloi lah orang mengada dengan harga yang orang bayar..daripada harga basic, kena tambah lagi separuh dari harga basic tu…dush3…tapi takpe, hiasan hamar beradu dah dikeluarkan dari bajet, hias sendiri jela nanti sob3…wedding planner tu pon cakap, daripada 10 customer, cuma 2 orang akan ambik hiasan kamar. orang sendiri buat keputusan untuk keluarkan hiasan kamar dari pakej bila sembang dengan kawan2 yang cakap itu adalah membazir. iyelah, hias beratus2 tapi bukan nk bergambar sangat pon. habis je majlis dorang dah lokah (buka) hiasan tu.bazirrrrr…makanya, duit untuk hiasan kamar tu akan digunakan untuk beli cadar dan kain backdrop wuwuwu… marilah kita pergi mencari cadar pengantin ye..

nanti ada latest news orang akan update lagi. sekian untuk kali ni..

 c ya…

LOL (lots of love)…

NANI

4 thoughts on “pelamin…booked!

  1. salam…. sy pun B2B but next year la…. tahniah sebab bakal menjadi isteri.. hhehehe. cntik pelamin idaman akak.. ina punya simple sangat bangat sebab ina nk low kan kos..heheheh.. alhamdulillah ina pun dh book pelamin..

    jom visit ina punya blog..

    • dear, akak x boleh buka blog ina sebab takde link blog dekat nama ina…ina bagi link blog ina k, nnt kak visit🙂
      anyway akak pun banyak cut cost hihi..tahniah untuk ina jugak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s