Archives

sticky post: Gerobok Adria Giveaway

Assalamualaikum…

hye korang..dah bertahun-tahun berblogging sejak dari tahun 2009 lagi, ni kali pertama orang nak join giveaway. giveaway ni dianjurkan oleh Gerobok Adria

Image

Gerobok Adria ni terkenal di kalangan b2b kerana shawl dan veil yang ohsem. Bila ada je contest ni, memang takkan lepaskan peluang untuk join! Syarat-syarat penyertaan pun simple je. Antara syarat- syarat penyertaan adalah:

1. Bakal Pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan selepas 1 Dec 2013 (wedding orang 8 Dec hihi)
2. Tarikh tutup penyertaan pada 15 October 2013 (dah join 30 Sept 🙂 )

Cara-cara penyertaan pulak adalah:


1. Sila Like page https://www.facebook.com/GerobokAdria dan blog http://gerobokadria.blogspot.com/
2. Create 1 tagline yang bersesuaian dengan logo dan bisnes kami di post/entry ini.
3. Share penyertaan anda di wall sekerap mungkin (untuk FB)
4. Tinggalkan Link anda pada komen di bawah dan buat 1 simple entry (sticky post sehingga 15 Oct) di blog anda (untuk blogger) 

Dan hadiah-hadiahnya sangat ohsem..hadiah-hadiahnya adalah:

Tempat pertama: Beading untuk busana perkahwinan anda (Bernilai RM250)
Tempat kedua: Veil exclusive (Bernilai RM180)

okey, orang dah like page Gerobok Adria dan juga dah follow blognya. Sekarang masanya untuk kongsi tagline yang orang cipta untuk Gerobok Adria.

tagline : GEROBOK ADRIA…MENYERLAHKAN KEANGGUNAN DAN KEJELITAANMU

nak tahu kenapa orang pilih tagline ni? sebabnya….hasil kerja Gerobok Adria tersangatlah cantik! daripada shawl, veil, beadings, semuanya ohsem. seandainya orang menang giveaway ni, pasti orang akan bertambah anggun dan jelita di hari bahagia nanti hihihi.. mulalah berangan ni 🙂

sekarang kena share penyertaan di wall pulak.ok, yang ni senang je, klik je share banyak2 kali hihi..

dan akhir sekali, tinggalkan link pada ruangan komen (di facebook dan di blog).wehuuu mudahnyaaaa…..

sekarang orang nak tunjuk pulak hasil kerja Gerobok Adria, korang mesti terpegun, sangatttt cantikkk…

Image

Image

Cantik kan??? Sememangnya korang akan kelihatan anggun dan jelita dengan sentuhan Gerobok Adria, setuju tak? Jom b2b out there, kita join ramai2… Kalau ada rezeki menang giveaway ni, alhamdulillah…syukur sangat2. Orang memang tengah gigih search tentang shawl dan veil untuk nikah nanti. Giveaway ni sememangnya muncul pada waktu yang tepat. Wedding pon tinggal 2 bulan lebih je lagi. Harap2 ada lah rezeki untuk menang, amiinnn. Kalau tak dapat tempat pertama pun, dapat tempat kedua pun jadilah hihi..

pada sesiapa yang nak join, boleh view giveaway tu kat sini

Gerobok Adria ——>  http://gerobokadria.blogspot.com/2013/09/gerobok-adria-giveaway.html

Semoga Allah murahkan rezeki kepadaku, dan mempermudahkan urusan perkahwinan kami, insyaAllah…amiinnn..

 

Advertisements

teaser: DIY heavy beaded solemnization shawl

Assalamualaikum,

sekarang ni dalam proses diy shawl dan veil nikah… sambil2 tu masih lagi cari idea.. harap2 berjalan lancar dan menjadi seperti yang diharapkan la, amiinnn…

kali ni orang just nak tunjuk teaser je, beading pada border lace untuk shawl nikah nanti.. dalam gambar nampak simple, tapi sebenarnya beads tu memang sangat sarat. meh tengok

Image

 

Image

 

pearl off white. memang taknak campur warna lain, biar suci murni je warna putih hihi…

actually, lace ni bukan nk patch pada shawl ni. shawl ni warna campagne camtu, sajalah try patch kat shawl ni sementara nak siapkan shawlyang sebenar, tak sabar nak cuba hasilnya, tu pasal sanggup patch sementara kat shawl ni hihi..

ini pun baru 70% macam tu. akan tambah lagi manik di tepi2 lace nanti.

dah kasi teaser ni, cukuplah kot. tak berani janji akan review lagi tentang shawl ni kemudian nanti, takut jadi macam review tunang hari tu, dok tertangguh je sebab belum dapat gambar dari OP. nak complain macam2 tu tak boleh sebab album dah dapat, cuma belum dapat soft copy je..sedih la..

hm…mood rajin dah kembali datang. tak sabar nak buat beadings untuk veil pulak. i can’t wait!

sekarang rasa nak buat macam2..candy box untuk doorgift untuk kanak2 is in my waiting list..tiap kali balik keje nak buat tapi selalu je terbabas, wat benda lain. 2-3 hari lepas buat beading untuk shawl, semalam siapkan tempahan tudung bawal untuk kawan. malam  ni kalau tak buat jugak mungkin akan buat beading untuk veil pulak… bestnya!!! mana la datang semangat ni kan hihi, tetibe je semangat!

ok lah, cukuplah untuk kali ni.. jumpa lagi…

c ya…