Archive | June 2012

malas update

Assalamualaikum,

sorry ye readers, orang takde mood nak update lagi huhu…tengah serabut dengan final exam, final sem dan final paper…cewah, final blake…tak lama lagi final euro pulak…saya penyokong Jerman, oh yeah!!!!!!!!!!!

nanti2 la org update k…c ya…

Advertisements

review: patch lace di baju kurung cottonku dan majlis pertunangan Ilah & Yoe

Assalamualaikum,

dulu orang ada cerita pasal projek patch lace kat baju orang kan..ingat x?kalau tak ingat sila scroll ke entry bawah ye. orang janji nk tunjuk baju tu bila majlis kawan prang dah selesai kan…ok, orang nk tunaikan janji orang la ni 🙂

orang sesaje je buat projek ni, sebab suke tengok baju2 yg ada border lace tapi nak beli tak mampu sob3 😦 so dengan excitednya orang cari lace simple2 saje…asalnya nk beli material jenis kain, tapi tak jadi sebab memikirkan nanti susah nk gunting2. so orang amek yang jenis cam renda tu je…

gambarnya takde, dan tutorial pon xde…so orang tunjuk gambar baju tu je terus k…

tadaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Image

amacam?ok tak?bukan yang grey tu la…yang maroon tu la, ish3…nampak tak di kaki baju dan di lengan baju tu?heheh…di kaki baju tu orang tambah bunga 3D sket…bunga beli yang siap, orang tampal je…dok belajar bunga fabric flower asyik mengecewakan je, so letak yang dibeli je hahaha…

asalnya nk tambah beading, tapi mak dah warning jangan nak jahit manik pulak, dah sarat dah tu…hadoi, kuciwa la…tapi rasa macam nk jahit jugak hehehe…tengok tahap kerajinan la…tak janji…

di sini jugak orang nk ucapkan Selamat Bertunang pada Ilah dan Yoe (Yoe ke nama dia?)…semoga pertunangan ini berlanjutan ke jinjang pelamin, dan kekal hingga ke syurganya, amin…layankan lagi gambar sewaktu majlis pertunangan Ilah…chill =)

Image

Image

ngade nk tunjuk jugak cincin orang, stainless steel je pon hahaha…sentimental value tinggi tu hehe

Image

Image

Image

amacam ok tak ribbon rose orang?ribbon yang membalut kotak hantaran, pinjam jap untuk godek2 wat bunga, tak sangka pulak menjadi…loike!!!

p/s : dari dlu lagi ramai ckp rupa orang ngan Ilah ni seiras.ade iras tak?sampaikan family tunang dia pon tegur kami ade iras hehehe…yang penting kami tak sama 🙂

teaser : baju raya hijau turqoise kami =)

Assalamualaikum,

mempersembahkan, material untuk baju raya kami!!!!!!!!!!!!!

 

Image

yang kiri tu kain orang, yang kanan tu kain ‘dia’

semangat btl dah tunjuk dah gambar baju raya,hehe…padahal baju baru antar ke tailor, ntah ape rupa baju tu nanti pon xtau la, hehe…

kain untuk baju orang tu dah berbulan orang beli, tapi baru 2 hari lepas hantar ke tailor…bila dah antar pegi tailor baru menggedik nk pegi cari kain untuk dia…redha je pegi jakel tak bawak contoh kain langsung…yang orang paling suka bila pegi jakel ni ialah orang akan sentiasa di’entertain’ oleh bos jakel tu sendiri, hehe…sampai segan orang jadinya…bos mau plak layan budak comot ni…

after few discussions, orang pilih kain ni…cuak jugak kalau warna lari sangat, tapi alhamdulillah, xde la beza sangat pon…suke3 🙂 hehe…xsabar nak pakai baju sama keler tahun ni… insyaAllah lepas raya nnt orang update semula hehe

till then, c ya 🙂