Archive | November 2011

QUOTE

You cannot make your future perfect if you carry the past to the future, instead learn a lesson from it..
Life must go on…whatever come across in front of you..
Do believe in yourself more than others else do..

Advertisements

sudah cukup menanggung duka

Assalamualaikum,
hye all…
niatnya nak buat entry pendek je, tapi scroll jela kebawah untuk tengok pendek mana,hehe…
semalam terlalu sibuk dengan assignment dan peperiksaan pertengahan semester, so aku letih sangat2. jadi aku terpaksa ponteng kelas petang ni untuk berehat. elok2 aku tido, dengar fon bunyi, ingatkan bunyi music player tu. tapi bila otak aku tafsirkan, rupanya phone aku yang jerit2…
halahai, sapa la kacau aku tido.bebal 😦
usya number, sebab xde dalam contact list…owh, kawan lama rupanya…tetiba je call ni, dah balik outstation ke kedah ke?belum jawab panggilan dia, tapi otak aku laju je tafsirkan macam2..biasa la aku, otak aku memang cekap 🙂
rupa2nya dia nak tanya pasal kawan2 lama kami jugak. dia ada baca satu etry kat fb, post tentang sahabat.. dalam entry tu, 3 orang budak geng kami berhujah. well, dorang cakap pasal tikam dari belakang. sahabat dorang tikam dari belakang. eh, kalau tak salah aku, yang rapat adalah kami bertujuh. tapi sapa yang tikam dari belakang tu. takkan aku kot?kawan aku pon tak habis fikir, takkan dia kot?
dah lama sangat kami tak jumpa. aku pon tak pernah buruk2kan dia pada orang lain, sebab aku memang takde apa2 masalah dengan dia. jadi sapa yang dia maksudkan, sebab si S dengan F ni macam ada masalah yang sama, dengan orang yang sama.
aku tak larat nak fikir.penat. aku dah letih nak melayan kerenah si S tu..she act like she’s the most perfect and best friend in da world. hm, terpulang la kat dia. kami yang berkawan dengan dia ni tau la sikap dia macam mana. korang boleh judge tindakan aku, tapi hati aku cuma Allah yang tahu. tapi semua tu bukan alasan untuk kita buat ikut kebahagiaan kita. kita ada batas yang perlu kita jaga, kita ada jalan yang perlu kita ikut, iaitu jalan Islam.
sometimes, i feEl like i can’t stand her anymore. tapi aku belajar menjadi kuat. itu dugaan hidup. itu cuma di dunia. kita sakit disini, tapi semoga kita bahagia di sana. aku sebolehnya taknak panjangkan lagi masalah antara kami. tapi tengok la nanti, sebab aku tak tau tahap kesabaran aku setinggi mana. buat masa ni, aku masih kuat 🙂
hanya tu untuk kali ni. jumpa lagi lain kali…
da…

apa ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum,
hye…
just a short post…ni tentang mereka2 di office lama aku dulu…
beberapa hari lepas 2 staf lelaki dari office lama dulu add aku di facebook..
for me, itu hanya perkara biasa…
kelmarin, aku chat dengan H. waktu aku masuk keja kat situ, dia memang dah lama keja. dia cakap, dah lama dia cari fb aku, tapi tak jumpa. kami sembang macam orang yang dah lama tak jumpa la, tanya tentang hal masing2. kemudian keluarlah soalan yang paling aku tak suka daripada mana2 lelaki, iaitu…
‘dah ada bf ka?’
jawapan aku?
‘dari dulu lagi aku ada bf..ko ingat aku ni tak laku sangat ke?’
then dia balas,
‘ingatkan F je ada bf’…
aku tak ambil peduli pasal tu, sebab bagi aku itu cuma soalan biasa…
baru beberapa jam tadi, aku chat dengan staf sorang lagi, Abg S…
dia bagitau sesuatu yang mengejutkan aku, sangat mengejutkan aku!!!
katanya, H suka aku!!!
what!!!
H suka aku?
OMG, serius aku taknak percaya…
Abg S cakap, dah lama H suka aku…
then aku mula fikir balik ttg perbualan aku dengan H kelmarin..
dia cakap, dah lama dia cari fb aku…waktu dia cakap macam tu, aku memang dah curiga…kenapa dia cari fb aku?
sebabnya, kami tak rapat pun waktu kat office dulu. dia selalu arah aku buat itu, ini.. dan kami memang jarang berbual kosong, melainkan tentang hal office, hal kerja.
tapi abg S cuba yakinkan aku yang H memang sukakan aku…
aku dah mula cuak…
aku takut bila dapat tau ada sesiapa sukakan aku…
aku bukan perasan ok!!!
tapi aku cuba menjaga diri, elakkan diri dari perkara tak diingini…
dekat office tu cuma ada 2 lelaki, abg S dan H…dan ada sorang lagi computer technician yang selalu datang office untuk servis komputer. aku tau technician tu suka aku, dia selalu bagitau aku bila dia message aku. dan memang aku berusaha elakkan diri.
bila abg S bagitau yang H sukakan aku, aku jadi rimas sangat2. kenapa dia bagitau aku bila aku dah approve si H tu!!!!!!!!!!!! arghhhh!!! aku rimas, aku takut!!!
punya la banyak perempuan kat kl tu, yang lagi cun melecun, ayu, sopan santun, bekerjaya, tapi kenapa aku??? kenapa???
Ya Allah, aku mohon, peliharalah aku. jauhkan aku dari pandangan jahat orang lain, jauhkan aku dari perbuatan jahat orang. aku hanya berlindung di bawah pertolonganMu Ya Allah…
semoga mereka ditemukan dengan jodoh yang telah Kau tentukan…
peliharalah aku Ya Allah…

hanya ini untuk kali ni…jumpa lagi…
Wassalam =)